stine elize gaassand

Hvor finner jeg motivasjon?

 • Skrevet 12.05.2016 klokka 20:56
 • Kategori: Trening

Jeg får titt og ofte spørsmål om hvor jeg får motivasjon til å trene og spise slik jeg gjør. Hva som motiverer meg og hvordan jeg får det til. Jeg har vel egentlig bare et enkelt svar på det, som kanskje ikke er så enkelt likevel. 

 

Jeg finner ikke motivasjon. Jeg skaper den selv. For joda, alle kan være motivert en dag, i 10minutter eller en liten stund, men når den motivasjonen går bort, hva da? Jo, da lager man den selv. Indre motivasjon, og ikke ytre motivasjon. Selvsagt, jeg blir påvirket av ytre motivasjon. Nye treningsklær, premier og det som kan motivere fra utsiden, men den viktigste delen av motivasjonen min kommer fra innsiden. Jeg motiverer meg selv. Jeg vil alltid være bedre enn jeg var igår. Og jeg konkurrerer med meg selv. Det som er tungt idag, vil en gang i fremtiden bli lett, om jeg jobber for det. 


Det viktigste du gjør er å ha det gøy med det du gjør! 

Jeg er kanskje heldig sånn, men jeg har det som kalles en vinnerskalle. jeg har et konkurranseinstinkt utenom det vanlige, og nekter å tape. Om jeg først er med på noe, så blir jeg fantastisk sint og sur om jeg taper, også bare når det er med meg selv. Om jeg klarte noe en gang, så skal jeg alltid klare bedre. Jeg er alltid sulten på mer. Jeg vil alltid gjøre det  bedre. Misforstå meg rett, jeg er ikke misfornøyd med det jeg klarer, men en dag vil jeg gjøre det bedre, fordi jeg jobber for det. 

 

En ting jeg gjør er å alltid sette meg mål. Store mål. Mål som skremmer meg, men som også er oppnåelige med hard konsekvent jobbing. Jeg kan ikke sette meg et mål jeg vet jeg klarer, da er det ikke noe som motiverer meg. Men jeg må tro at jeg klarer det. Det må ikke være for stort. Men akkurat stort nok til at det er skummelt å si det høyt. Så kanskje jeg slenger på en ytre motivasjon på det. Om jeg klarer det, så skal jeg unne meg noe. Men det er den indre motivasjonen som drar meg igang, ikke den ytre. 


Jeg tar også motivasjon fra andre. Om jeg ser folk som inspirer meg og motiverer meg. Så bruker jeg dem som inspirasjon. Men noe av det som kan motivere meg mest, er om andre tviler på at jeg får det til eller skal klare det. Da er jeg bygget opp slik at jeg skal faen meg vise dem hvem jeg er og hva jeg er laget av. Og sånn er jeg bare, alltid vært og vil alltid være. 

 

Så om du trenger motivasjon, bruk deg selv. Sett deg et mål. Bestem deg for det du vil, og virkelig gå inn for det. Det er tøft, det er hardt, men det er verdt det! ♥︎

Det er en fin dag å ha en fin dag!

 • Skrevet 12.05.2016 klokka 09:43
 • Kategori: Blogg

God morgen flotte! ♥︎

 

Solen skinner og frokosten er inntatt! Starks bærer det avgårde til trening for en overkroppsøkt, men tenkte jeg skulle oppdatere her litt først. Jeg føler dagene flyr forbi, og straks er det sommer igjen! Tiden går så fort at jeg holder jo nesten ikke følge, men godt er det, for sol og sommer har jeg lengtet etter. Alt er så mye lettere om sommeren. Lettere klær, bedre humør og mer energi. Og husk at hver dag er en fin dag til å lage seg en fin dag! Det er helt utrolig hva riktig innstilling og tankesett har å si for hvordan dagen blir. 


Ryggen kommer seg, men den skal bli større og sterkere! 

Jeg har fått en del spørsmål om motivasjon, og hva jeg gjør for å holde motivasjonen oppe. Og for meg er dette et ganske stort tema, så holder på å skrive et eget innlegg om det. Håper jeg blir ferdig med det og kan poste det ikveld, for det er noe jeg virkelig vil dele med dere! Skal også prøve å bli flinkere og dele øvelser med dere, som dere kan gjøre hjemme og på trening. Så skal se om jeg får filmet litt i helgen. 

♥︎ Hva gjør du denne torsdagen? 

Husk at du kan følge med på Instagram @ Fit.Litz og Snapchat @ TJL-STINE for inspirasjon og min reise! 

 

Et søtt lite tips!

 • Skrevet 03.05.2016 klokka 20:07
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Idag tenkte jeg å tipse dere om noe superenkelt, søtt og supergodt! Nå som jeg er på diett, så melder jo både sult og søtsug seg innmellom. Første mer enn den andre, men er noe med psyken når man vet man ikke har lov. Så igår så var virkelig søtsuget tilstedet på kveldingen. jeg hadde et måltid igjen, og fant ut at dette, dette skulle bli godt! Måltidet jeg hadde igjen var mager kesam, og siden jeg er så dårlig på å spise bærene jeg har på dietten, så unnet jeg meg noen igår! Jeg er jo mager kesam fan fra før, og en all time favourit hos meg er en boks med en scoop proteinpulver i, det er så digg det! Men, igår hadde jeg ikke mulighet til å ha proteinpulver i, så da måtte jeg være enda mer kreativ! Det jeg laget var Mager Kesam med en god(eller 2 som andre vile kalt det!) skje med sukrinmelis. Bland det godt rundt, så det blir som en søt yoghurt smak. Så toppet jeg det med blåbær varmet med sukrin. YUMMI! sier jeg bare. For det var digg det, og jeg ble både mett og fikk fylt behovet etter noe søtt. Supergodt og kjempesunt med andre ord! Anbefales! ♥︎Husk å følge meg på Instagram @Fit.Litz og snapchat @TJL-STINE for inspirasjon og veien mot scenen♥

Drømmer som påvirker dagen

 • Skrevet 02.05.2016 klokka 15:33
 • Kategori: Blogg

Hei fine dere! ♥︎

 

Etter jeg startet å ta ZMA før jeg legger meg har jeg drømt helt ekstremt merkelige drømmer. Har hørt andre som tar dette også har oppved det samme. Det er jo fordi ZMA gi deg bedre søvnkvalitet, derfor husker man drømmer man mer. Og hver natt har jeg hat så merkelige, men også så realistiske drømmer. Inatt var intet unntak. Drømmen var så ekte, og med personer jeg kjenner. Og den sitter fortsatt i hodet mitt. Når jeg våknet var det det første jeg tenkte på, og har tenkt på den så og si i hele dag. Og den har påvirket dagen min også. For det var ikke en fantastisk drøm, men heler ikke noe mareritt. Men det var en drøm der jeg var usikker, og ja, vanskelig og gjengi hele drømmen, men den har påvirket dagen min! Den har liksom lagt et lokk over dagen, og jeg fikk ikke samme piffen på trening som jeg pleier. I starten merket det mest, ar som at alt av energi ble sugd ut av meg. Men etterhvert som endorfinene kom, så gikk økten bedre og bedre, heldigvis! Men syns bare det er så merkelig hvordan en drøm kan påvirke så mye! 

Men nå er det eksamenslesing som står for tur. Om jeg bare får hodet mitt til å fokusere på det og ikke den forbaska drømmen da. Er blitt så tung i hodet av å ha den der, så håper jeg klarer  skifte fokus nå! 

♥︎ Har du opplevd at drømmer påvirker dagen?

Husk å følge meg på Instagram @Fit.Litz og Snapchat @TJL-STINE for å følge reisen min! 
 

Bare 2kg til, så blir jeg lykkelig...

 • Skrevet 01.05.2016 klokka 20:42
 • Kategori: Personlig

Trist. Apatisk. Søkende. Etter lykke. Jeg søkte glede. Jeg søkte mestring. Jeg var ulykkelig og lei. Og jeg trodde jeg skulle bli lykkelig. Jeg trodde det vonde skulle bli godt. Jeg trodde at jo mindre midjen ble, jo større ble smilet. Jeg trodde folk ville like meg bedre. Like meg bedre om jeg bare var litt tynnere. Litt lettere. Jeg trodde virkelig det var svaret.

Jeg trodde virkelig jeg skulle bli lykkelig. Lykkelig om jeg bare gikk ned 2kg til. Og så enda 2kg. Og så nye 3kg. Men jo mindre jeg ble, jo mer hatet jeg livet. Alt ble vanskeligere. Jo mer jeg gikk ned, jo vanskeligere var det å gå lenger ned. Jo mindre jeg ble, jo vanskeligere ble det å late som at alt var fint. Jo sykere jeg ble, jo mer visnet fremtiden og håpet. 

 

Livet mitt. Et skuespill. En forestilling. Jeg gikk med en maske. Og jo mer jeg visnet, jo mer lyste masken opp. Jeg prøvde så hardt. Prøvde så hardt å skjule. Prøvde så hardt å være perfekt. Prøvde så hardt å være det jeg ikke var. Prøvde så hardt at jeg tilslutt ikke lenger visste hvem jeg var.  

Å bli tynn var ikke min lykke. Det var min ulykke. Jeg ble ikke noe bedre person av å være tynn. Tvert imot. Jeg ble en forferdelig person. En person så tom så følelsesløs, så apatisk. En person som ikke selv visste helt hva hun gjorde. En person så opphengt i en ting, at alt annet ble irrelevant. Skole, venner, fritid, familie, alt ble skjøvet bort. Jeg hadde ikke energien til det. Ikke energien til å leve, for jeg brukte all min energi på å prøve å overleve.

1.mai og eksamen nærmer seg!

 • Skrevet 01.05.2016 klokka 13:02
 • Kategori: Blogg

God Søndag flotte dere! ♥︎

 

Tenk at det er 1.Mai allerede?! Skjønner det ikke, tiden løper, og sommeren nærmer seg virkelig med stormskritt! Noe som nærmer seg enda mer er eksamen! Så ukene fremover blir det fult fokus på eksamenslesing og trening. Bruker dagen idag til å sette opp en plan som skal passe meg best mulig, i og med at jeg sliter ekstremt med konsentrasjonen. Den er heldigvis blitt noe bedre, men etter alle årene med sykdom, så er den veldig svekket og hodet er ikke helt der det skal være. Men jeg jobber med saken og prøver å planlegge best mulig, slik at jeg får mest mulig ut av dagene. Er bare 20dager til første eksamen, så nå gjelder det virkelig! 


Sunday is funday! For søndager her betyr Laksedag!

Ellers så går det veldig bra med treningen og dietten. Idag er det hviledag, men tenkte å få gjennomført en rolig sykkeløkt her hjemme i stuen, bare for å ha bena litt igang på en ellers så lat søndag. Dietten går også bra, har trikset og mikset litt med maten for å virkelig kunne glede meg til en del av måltidene, men selvsagt regnet mye på makronæringsstoffer og kalorier. Jeg har jo makroer som skal følges, så viktig at ting blir regnet nøye på, slik at resultatene ikke uteblir. Er spesielt torsken jeg sliter litt med på denne dietten, men prøve rå få spist det også, men også bytte det ut av og til med ting jeg faktisk elsker! For er ikke å stikke under en stol at jeg faktisk er kjempeglad i "fitness-mat". Og det gjør jo det hele en smule enklere! 

♥︎ Hva gjør dere denne søndagen? 

Husk å følge meg på Instagram @Fit.Litz og Snapchat @TJL-STINE for å bli med på reisen min mot scenen! 

Stine Elize

Mitt navn er Stine Elize og er en jente på 22 som bor i Bergen. På denne bloggen vil jeg dele mitt liv med fitness og veien mot sceneform, med en fortid med avlorlige spisefortyrrelser og depresjoner i 8år. Jeg studerer ved NiH til å bli Personlig Trener og elsker trening og aktivitet! Jeg vil inspirere og motivere, og vise at det er mulig for alle å komme i form! Er veldig glad i å eksprimentere på kjøkkenet, og er veldig glad i sunn mat!


KONTAKT
litzblogg@outlook.com

Search

Bloggdesign

hits