stine elize gaassand

Endorfinrush!

 • Skrevet 28.01.2016 klokka 15:48
 • Kategori: Blogg

Hei fine dere! ♥︎

 

Nå er jeg nettopp ferdig på trening on endorfinene løper løpsk! Perset på ro-intervallene mine idag, og det ga litt boost det! Jeg er jo egentlig ikke no fan av de intervallene, og gleder meg ikke akkurat til de to gangene i uken de skal gjennomføres, men om det er godt etterpå? ÅJA! Nå har jeg jo trent det "nye" programmet mitt en liten stund og jeg er superhappy med det! Merker forskjell og formen blir bedre og bedre, så gleder meg til å se enda mer resultater etter noen uker. Treningen er supergøy fortiden og motivasjonen er på topp, og det, det gjør meg til en glad jente det! 

 

Var superkos at dere likte det forrige innlegget på hjemmelagde proteinbarer, så da kommer det flere oppskrifter til dere. Tenker både snack og lunsj og middags retter, men vet ikke hva dere ønsker mest jeg? Jeg har hvertfall en liste på forskjellig digg jeg skal prøve meg på fremover, så om det er noe dere vil ha, si ifra! Nå skal jeg kose meg met kylling og søtpotet og se nyeste episoden av Criminal minds ♥︎

 ♥︎ Er det noe du ønsker oppskrift på?
♥︎ Hvordan har deres torsdag vært? 

 

Hjemmelaget proteinbar med Gojibær

 • Skrevet 27.01.2016 klokka 09:47
 • Kategori: Kosthold

Hei fine! ♥︎

 Nå tenkte jeg å dele oppskriften på hjemmelaget proteinbar/kuler med dere! Det er super enkelt, og blir supergodt. Du trenger ikke mange ingrediensene eller være noe mester på kjøkkenet for å få dette til! Jeg brukte havremel i disse, men ideelt sett er det bedre med Mandelmel. Både havremel og mandelmel kan kjøpes på helsekost eller males opp selv i en blender. Jeg har malt opp mitt havremel i blenderen av havregryn. Bare hell ønsket mengde i og kjør den igang, så er det ferdig når grynene er blitt til mel, super enkelt! Men tilbake til oppskriften! Dette er en basic oppskrift og du kan bruke den smaken du vil ha utifra hvilken smak du har på proteinpulveret. Og du kan ha i det du vil, jeg valgte å ha i Goji bær denne gangen, men her er den bare fantasien som begrenser deg. Nøtter, tørket frukt, sjokolade, bær, ja listen er lang! 

 

★ 50g Vaniljeprotein
★ 20g Havremel/Mandelmel
★ 5ss Fibersirup
★ 1 liten neve Gojibær
★ 1rute 70% sjokolade

Fremgangsmåte: Mål opp det tørre og varm fibersirupen til den bobler(skal ikke koke!). Hell i det tørre og rør rundt til du får en masse(den er ganske klissete, og er ike helt fast) ha i Goji bær(eller annet etter ønske) og rør det inn. Form kuler eller barer med hendene og legg det på et fat. Legg en rute sjokolade i et vannbad og smelt. Pynt så over barene og sett i kjøleskap i 15-20minutter. Og vips, hjemmelagde, supergode proteinbarer eller kuler! 

 
Så er det bare og nyte! Jeg valgte å lage kuler denne gangen og ikke barer. Hele oppskriften inneholder ca 42 gram protein. Disse kan nytes i små kuler som en sunn snack eller i større barer som et mellommåltid. Enkelt og supergodt! ♥︎

 

♥︎ Har du laget proteinbarer før?
♥︎ Har dere lyst på flere oppskrifter av denne typen?

Svett tirsdag!

 • Skrevet 26.01.2016 klokka 15:39
 • Kategori: Blogg

Hei fine! ♥︎

 

Jeg har vært litt fraværende siste dagene, men nå er det back on track! Det er blitt tirsdag allerede, og jeg er mer gira på trening enn noen gang! Igår kjørte jeg favorittøkten som er skuldre & legger, og idag har jeg kjørt en god økt på ryggen. Senere idag skal jeg trene litt mage og gerilja-intervaller. Så idag er tirsdagen svett! Jeg har snopet inn litt nytt treningstøy og stæsj som jeg kan dele med dere om dere vil. Er så gøy med nytt tøy! Idag har jeg laget en ny runde med proteinkuler jeg tenkte å dele med dere senere idag. De ble supergode, så de ryker nok fort med! I tillegg så er de veldig lett og lage og tar ikke mer enn toppen 10min, og det er jubel i taket! Så om dere er giret så kommer oppskriften ikveld eller imorgen tidlig! Har også en del oppskrifter jeg skal teste ut denne uken, så da skal jeg få delt litt sunn snacks med dere. 

 

♥︎ Hvordan har deres uke startet? 
♥︎ Har/skal dere trent idag?

Smoothiebowl #4

 • Skrevet 23.01.2016 klokka 11:37
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Idag er det tid for enda en smoothie, og denne gangen en frisk og grønn en. Lengtet litt etter sommer, i dette kalde og grufsne været, så da ble det en deilig og frisk kiwismoothie. Som alltid så har den et høyt protein innhold, noe jeg alltid har når jeg lager smoothie. Jeg hadde ikke avokado denne gang, men ville tilsatt 1/4 avokado om jeg hadde hatt det i skapet. Da får du sunne fettsyrer, noe som er superviktig for metthet og for kroppen genrelt! Siden jeg ikke hadde proteinpulver i denne, så brukte jeg eggehvite. En fantastisk kilde tl protein og etterlater null smak, så det anbefaler jeg dere å prøve i smoothie, havregrøt og der det kan blandes inn egentlig! ★ 2ss Mager cottage cheese
★ 2ss Mager Kesam
★ 2-4 Kiwi
★ 1-2 eggehvite
★ Saften fra en halv lime(smak deg til)
★ 1/2 banan
★litt soyamelk(ønsket konsistens)
★ Isbiter(kan sløyfes)Denne var forfriskende og supergod! Anbefaler å smake til med lime, da det fort kan bli for surt. En halv lime kan smake forskjellig hver gang, så smak deg frem! Skal få vistd ere proteinbarene også iløpet av helgen håper jeg, må bare lage en ny porsjon og få tatt litt bilder! Håper dere er giret på det!  

 

♥︎ Ønsker dere at jeg skal fortsett med ukentlige smoothies? 
♥︎ Hva er din favorittsmoothie? 

 

Følg meg gjerne på Instagram @Fit.Litz eller Snapchat @Litz for enda flere bilder og inspirasjon! 

Nytt inn fra Proteinfabrikken!

 • Skrevet 20.01.2016 klokka 20:36
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Da jeg var innom Coop i forrige uke så tidenes fineste plakat. 40% på alt fra Proteinfabrikken. Og det er jo fra Proteinfabrikken jeg pleier å kjøpe proteinpulver, tilskudd o.l. Så det var en glad jente som fikk plukket med seg en del godbiter derfra. Må kanskje ta meg en ny runde å fylle opp enda litt, for det blir jo kjøpt uansett, om jeg gjør det nå eller om en måned, så da er det greit å spare litt penger! Så ikveld har jeg stått på kjøkkenet og kokkelert litt. Jeg har prøvd med på hjemmelagde proteinbarer i forskjellige smaker og sunnere havrekjeks. Proteinbarene ble veldig gode, så de kan jeg prøve å få delt med dere i løpet av kort tid. Men kjeksene må jeg prøve meg litt mer frem med oppskriften først! Ble ikke helt som jeg vill ha dem, så da får vi bare prøve litt mer! Syns det er veldig gøy å stå på kjøkkenet å prøve ut litt forskjellig, for det meste kan jo lages litt sunnere uten at det går så veldig utover smaken, så har et par ideer til hva jeg kan prøve til helgen! Har også fått laget istand mat til morgendagen, siden jeg skal være ute fra alt for tidlig til sent imorgen er det viktig å preppe litt. Er ikke no vanskelig så lenge man planlegger litt!

 

Har dere noen favorittoppskrifter på noe litt sunnere godt?♥︎
Liker dere å eksprimentere på kjøkkenet? ♥︎

Powertirsdag!

 • Skrevet 19.01.2016 klokka 20:20
 • Kategori: Blogg

God kveld fine! ♥︎

 

Nå er det en godt sliten jente som sitter i sofaen her. Har kjørt to økter idag og vært i behandling, så idag er både kroppen og hjernen trimmet godt! Kjøre Rygg og mage idag tidlig, og intervaller og litt mer rygg og mage ikveld. Ble ikke mye styrke nå ikveld, for var egentlig ferdig med programmet tidligere idag, men målet om å klare pullups uten strikk henger høyt, så da ble det litt øving på det og litt ab-roller når jeg var der nå. Intervallene gikk også bedre enn forventet og jeg har forbedret meg, ror lengre på etappene nå enn jeg gjorde sist gang, og det er gøy det! Blir så motivert av fremgang! 

 


Så glad i intervaller hun da! 

Nå skal jeg lage meg en god kopp med Chai latte og litt frukt og kose meg i sofaen resten av kvelden! Blir nok en tidlig kveld, alarmen står på 05.00 imorgen, så da kan jeg ikke ligge oppe alt for lenge! Skal faktisk bli veldig godt å legge seg etter en slik treningsdag! 

 

Har du trent idag? ♥︎
Trener du intervaller? ♥︎

Blåbær- og vaniljesmoothie ♥︎

 • Skrevet 19.01.2016 klokka 14:33
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Nå skal jeg dele en supergod smoothie med dere! Igjen, med mye proteiner, sunt fett og smaken var fantastisk god! Kombinasjonen av blåbær og vanilje falt virkelig i smak hos meg! Jeg brukte proteinpulver med vaniljesmak i denne, men om du ikke har det kan du bruke vaniljeestrakt eller Mager kesam med vaniljesmak istedenfor mager kesam. Jeg brukte også Chiafrø i, men om du ikke har dette kan det sløyfes. ★ 1-2ss Mager Kesam
★ 1-2ss Mager Cottage cheese
★ 1/4 Avokado
★ 1 god neve frossne blåbær
★ 1scoop Vaniljeprotein
★ 1ts Chiafrø
★ 1dl Soyamelk
★ Vann etter ønsket konsistens

 Denne skal lages flere ganger, rik på smak, proteiner og supersunn! 

 

♥︎ Hva er din favoritttsmoothie? 

Mandag ♥︎

 • Skrevet 18.01.2016 klokka 10:56
 • Kategori: Blogg

God mandag fine dere! ♥︎

 

Da klokken min ringte kl 05.45 idag, så hadde jeg allerede slått av 2 alarmer i søvne. Men dro kroppen ut av sengen, og det var ikke lett!  La meg tidlig igår, men kroppen min trengte søvn. I min situasjon trenger kroppen mye hvile, og jeg pleier å sove en time eller to på dagen, dette har jeg ikke gjort de siste dagene, og da ble søndagskvelden tilbragt i sengen. Idag har jeg allerede vært på trening og på et foredrag om kosthold med noen fra Olympiatoppen. Jeg kan jo ganske mye om kosthold og er veldig interessert i mat og maten funksjon på kroppen, så veldig gøy å høre fagfolk snakke om dette. Mandagsøkten er blitt min nye favorittøkt! Da er det skuldre som står på planen, og jeg vil virkelig ha markerte og trente skuldre, så idag storkoste jeg meg på trening. Ja, det var hardt, og svetten sto, men så fantastisk deilig også! Senere ikveld skal jeg på Yoga, og jeg gleder meg til å få bøyd og tøyd litt på denne kroppen, og kjenne på den deilige avslappende følelsen yoga gir. Anbefaler alle å prøve, for det er virkelig beroliggende og godt for sjelen og tankene.

 

Ukens treningsplan! Ganske lik som forrige uke, og er storfornøyd med det nye programmet. Gleder meg til å se resultatene av dette etterhvert! Senere idag tenkte jeg at jeg skule dele en supergod smoothie med dere! Laget denne til frokost på lørdag og den var helt fantastisk god! Kommer garantert til å lage den igjen. Nå skal jeg rydde og styre litt her, så skal jeg nok snike inn en liten powernap også. 

 

♥︎ Hvordan har deres uke startet? 
♥︎ Har du en treningsplan for uken? 

Jeg er ikke spiseforstyrret, jeg har en spiseforstyrrelse

 • Skrevet 17.01.2016 klokka 19:26
 • Kategori: Personlig

Jeg er et menneske. Jeg har de samme organene som deg. Jeg puster som du gjør, og jeg ser som du gjør. Jeg bruker bena til å gå med. Og hodet mitt sitter på toppen av kroppen. Jeg er helt lik deg. Jeg har ikke et ekstra gen, eller en hjerne som ser anerledes ut. Men jeg har en sykdom, jeg er ikke en sykdom. Joda, jeg har en hjerne som ikke fungerer helt optimalt, den tenker ikke som alle andre sin. Men den ser ikke noe annerledes ut. Fra utsiden ser hjernen min ganske lik ut som din. Kroppen min er min, selvom det noen ganger føles som den ikke er det, så er den min. 

 

Noe av det som har vært viktigst for meg når jeg jobber med min sykdom er og ikke identifisere meg med den. Jeg er ikke den, jeg er så mye mer. Men jeg har en sykdom. I min situasjon sier man ofte, at jeg ER spiseforstyrret, men jeg er ikke det. Men jeg HAR en spiseforstyrrelse. Og her er det en stor forskjell. Jeg er faktisk noe utenom sykdommen min. Jeg er et menneske med verdier, tanker og meniniger. Ting som ikke har noe med sykdommen min å gjøre. Jeg har tanker og verdier som kan bli sett på som syke, men jeg har også de som ikke kan det. At jeg syns rosa er en fin farge er ikke noe sykdommen min har gjort noe med. 

 

Noen er ikke lungebetennelse, så hvorfor er noen da en spiseforstyrrelse? Jeg er ikke et bilde på hvordan den ser ut, for jeg er meg, men jeg har den. Akkurat som når du har influensa, så er ikke du influensa! Jeg er en person med til tider veldig mye energi, jeg er omtenksom og jeg er faktisk også ganske morsom. Men alt dette faller bort når sykdommen kommer inn i bildet. Det folk ofte husker er, hun er jo spiseforstyrret. Men det definerer ikke meg som et menneske. Det kan si noe om meg, for jeg er preget av den. Men jeg er Stine Elize, og det er meg. 

I min tid i behandling er det en ting som har hjulpet veldig mye, og det å bli sett som menneske og ikke som en sykdom. Det har aldri hjulpet meg å sitte å snakke om mat, og tanker rundt mat og det som følger med. Det som har hjulpet meg mest er å snakke med meg på en normal måte, finne ut hvem jeg er og hva interessene min er og ikke sykeliggjøre meg. For jeg har i mange år sett på meg selv som spiseforstyrret og lagt hele identiteten min i det. Det har vært meg, men jeg er jo så mye mer.


Her var jeg 17år, jeg var på ferie i USA, og syk, men jeg var fortsatt meg

Så mitt ønske til deg, du som leser dette, uansett om du kjenner meg eller ikke, om du kjenner noen som har en psykisk sykdom. Behandle oss som normale folk. Inviter oss med på ting, ikke se på oss som syke og sykeliggjør oss. For ja, vi er syk, men det å bli sett på som et menneske er faktisk med på å gjøre oss frisker og bedre. Det hjelper mer enn du tror. Jeg vil ikke bli sett på som et offer. Jeg vil bli sett på som et menneske. Jeg vil ikke identifisere meg med sykdommen, og jeg vil ikke bli identifisert med den. 

 

Ja, jeg skriver om sykdommen min, og jeg forteller om den, men jeg gjør det når jeg føler for det og når jeg er klar for det. Ikke når andre spør. For da føler jeg meg som en liten dritt. Min sykdom er veldig skambelagt og jeg sliter mye med skam og skammen rundt den. Så det er veldig sårt når folk berører det, selvom de bare mener godt. Når jeg er med folk, når jeg er sosial så vil jeg bare være meg. Jeg vil være Stine, jeg vil være glad og kose meg. Jeg vil som oftest ikke sitte å snakke om sykdommen min, for den er der, og jeg er fullstendig klar over det, så jeg trenger ikke flere påminnelser om den. Jeg vil bli påminnet om at jeg er et menneske, på akkurat lik linje med deg. Jeg vil bli sett som meg, ikke min sykdom.

 

Takk for at du leste & del gjerne ♥︎

Tidenes svettefest!

 • Skrevet 14.01.2016 klokka 21:08
 • Kategori: Blogg

God kveld fine dere! ♥︎

 

Nå er jeg nettopp kommet hjem fra dagens andre økt og tidenes svettefest! Jeg var på min første gruppetime, uten yoga, og den var hard! Transformer heter den, og er sikreltrening i trx buret, og fytti, så tungt! Det var rå styrke, og mye kardio, så her fikk hele kroppen kjørt seg! Har sett litt på disse timene når jeg har vært på Sats når de har de, men har alltid vært lang lang venteliste, så første jeg gjorde når timen var ferdig idag var å booke timen neste uke. Her skal kroppen få kjørt seg! Denne danket lett ut gerilja intervallene mine. Er faktisk så sliten at jeg sliter med å skrive her nå. Så grugleder meg litt til økten min i  morgen tidlig, da står armer på planen. Men no pain, no gain! Her skal det jobbes! 

 Har dere prøvd en slik økt før? ♥︎
Pleier du delta på gruppetimer? ♥︎

Min proteinrike frokost!

 • Skrevet 14.01.2016 klokka 11:23
 • Kategori: Kosthold

God morgen fine! ♥︎

 

Jeg har fått en del spørsmål om jeg ikke kan dele hva jeg spiser i løpet av en dag. Jeg kommer ikke til å ha et innlegg der jeg forteller nøyaktig hva jeg spiser og mengde. Grunnen til det er at jeg som mange kanskje vet har hatt en alvorlig spiseforstyrrelse i veldig mange år, den er bedre enn noen gang nå, men ting henger igjen. Jeg vil derfor ikke dele det jeg spiser og mengde for det er det ingen hensikt med. Men jeg kan vise noe av det jeg spiser, og gode og sunne oppskrifter, men ikke nøyaktige mål av alt. Sunn og god mat i lag med trening har vært min redning og jeg vil veldig gjerne inspirer til sunne måltider! Så frokosten min er ganske bankers, den er sunn, veldig god og en veldig fin start på dagen! Dette spiser jeg så og si hver morgen og er en super måte og starte dagen på, med både karbohydrater og mye proteiner! Dette holder meg mett lenge og gir god energi til morgenøktene mine! Du trenger lettkokte havregryn, proteinpulver etter ønske og cottage cheese! Superenkelt og supergodt! Jeg blander sammen havregrynene med proteinpulveret(jeg bruker enten jordbær eller vanilje) og heller over kokende vann til det dekker blandingen, rører rundt og lar det stå og kose seg under et fat eller lokk i 5-10 minutter. Etter det tilsetter jeg ca 100gram cottage cheese og blander det sammen og nyter det! Veldig enkelt og tar ikke lang tid! Jeg er ikke superfan av kaffe, men drikker ofte en kopp om morgenen. I den har jeg filterkaffe, 2 suketter, litt soyamelk og kanel! Enkelt og kjempegodt! 


time for some yummi in my tummy! 

♥︎ Har du en favorittfrokost? 

I min treningsbag!

 • Skrevet 13.01.2016 klokka 18:57
 • Kategori: Trening

God kveld fininger! ♥︎

 

Idag starten dagen ganske tungt. Da klokken ringte 05.30 var det å stå opp av sengen det siste jeg ville, men kom meg opp og var klar til å kjøre litt før halv 7. Når jeg er så trøtt om morgenene, så frister slumreknappen ganske mye, men det beste er å la være. For jeg sovner igjen på de minuttene, og da er dansen igang. Da ligger jeg heller våken i sengen litt, tar på litt musikk og oppdaterer meg litt på sosiale medier og aviser før jeg drar skrotten ut av sengen. Og da mener jeg drar, jeg hopper på ingen måte ut noe mer våken! 

 

Men! Idag tenkte jeg å dele med dere hva jeg alltid har med meg på trening! Er et par ting jeg må ha med meg for at økten skal bli perfekt og at ting skal gå ganske smud. Er ikke store hokus pokus, men litt nødvendigheter. Da jeg la tingene frem, så måtte jeg le litt av meg selv for så og si alt er rosa, så ikke vanskelig å si hva som er min favorittfarge! 

 


Min lille fine bag! Jeg pleier jo å dra hjem etter trening, så trenger ikke med meg skift, og dusjer hjemme. Har som regel vannflaske eller shakeren i hånden på vei inn og ut, så da får jeg den akkurat igjen. 1. Løftestropper - disse bruker jeg når jeg trenger et godt grep og for å ikke miste grepet, geniale til markløft

2. Treningsdagboken min - her noterer jeg hver økt slik at jeg kan følge med på progresjon og utvikling og å holde orden på programmet

3. iPhone case - genialt å ha på armen så jeg kan fokusere på alt annet enn hvor mobilen er

4. Vannflaksen min 

5. Shaker! Jeg drikker alltid proteinshake etter trening, så da er denne veldig grei å ha med

6. Pulsbelte - Denne er koblet til min fine pulsklokke og er veldig grei å følge med på både puls og aktivitet

7. Treningshansker - uten disse hadde nok hendene mine sett veldig ikke ut. De beskytter og gir et bedre og mer stabilt grep

8. Headset - jeg er ganske avhengig av musikk når jeg trener, så er krise om dette ikke er med

9. Hengelås

 

I tillegg til dette har jeg aktivitets klokken min, jeg har Polar loop Crystal, men den går jeg med stort sett hele tiden. Har som regel også med meg proteinpulver, riskaker og treningsbånd om jeg skal bruke dette. Og selvsagt sko til å trene med. Jeg bruker noen veldig flate fra Nike uten demping. Er viktig med god kontakt med underlaget når man trener hard styrke, for stabilitet og kontakt.


♥︎ Hva har du i din treningsbag?

 

Følg meg gjerne på Instagram @Fit.Litz og Snapchat @Litz - her poster jeg mer og deler mer trening og hverdag! 

Det vil alltid finnes en unnskyldning

 • Skrevet 12.01.2016 klokka 20:24
 • Kategori: Blogg

De vil alltid finnes en unnskyldning for å ikke gjøre noe. Spesielt for å ikke gå på trening. Og de hører jeg ofte. Folk som unnskylder seg med forskjellige ting. Filleting i mine ører. Ting som er mer "legit". Og ting de kan si til seg selv for å bedre samvittigheten litt. De kommer som regel alltid fra samme folk. Og de samme folkene klager ofte på manglende resultater, og misunner andre eller faktisk klager på at andre blir bedre.

 

Ja, dette med unnskyldelse hører vi ofte. Og gjerne også ilag med misunnelse. "nei, jeg kan ikke bli like sterk som hun for jeg har ikke samme muskler" eh, WHAT? denne har jeg faktisk hørt et par ganger og sliter litt med å holde hodet på plass. Unnskyldninger som at formen er dårlig, ikke gode nok sko, ikke gode nok klær, kan det ikke og ja, listen er lang over unnskyldninger vi kan komme med. Jeg er sliten, Jeg har ikke tid, jeg er trøtt, jeg har ikke energi nok, ja, kunne holdt på i lang tid her. Det jeg vil frem til er at det alltid vil være en unnskyldning. Jeg kunne sagt hver dag at nei, jeg er syk. Jeg er dårlig, jeg har ikke energi. For jeg har mine ting jeg også. Men jeg bruker de ikke som en unnskyldning. Joda, misforstå meg rett, er man syk så skal man lytte til kroppen, og trenger man hvile, så skal man hvile. Det er på ingen måte det jeg snakker om. 

Det er de som unnskylder seg hele tiden, og stadig har en ny unnskyldning for å slippe. Samtidig som de klager på formen og at de får resultater. Det er det jeg blir oppgitt av. Man trenger på ingen måte være i god form for å starte å trene,man trener jo for å forbedre formen? Og da kommer det svette, og det er tungt. Ofte blytungt. Men det er da resultatene kommer. De kommer av svette, de kommer av å presse seg hardt, de kommer når du går ut av din egen komfortsone. De kommer av at du gjør en endring. Ikke av at du kommer med en unnskyldning. 

Jeg vet selv hvordan det er. Og jeg har unnskyldt meg selv før. men den dag idag så kommer jeg ikke med en unnskyldning om jeg står over treningen. jeg kan fint si "nei, idag gidder jeg ikke" eller "idag må jeg faktisk bruke tiden på å hvile" men jeg unnskylder meg ikke. Og jeg klager ikke på de som er bedre, sterkere og flinkere enn meg. Jeg bruker de som inspirasjon og som motivasjon. Hun eller han er ikke født med den kroppen, de har brukt mye tid og krefter på den, og det er inspirasjon for meg. Jeg blir motivert av å se folk så resultater. Jeg unner de det, for jeg vet hvor mye tid og krefter de har lagt i det. Og det syns jeg er noe folk burde bli flinkere til! 


Dagens lille utblåsning fra min side, håper folk forstår hva jeg mener med ette, og at det er fullt lovlig å komme med en grunn til å ikke trene, men om du kommer med unnskyldningene oftere enn du faktisk trener og klager på resultatene dine, da blir jeg frustrert! ♥︎

Pimp opp Yoghurten!

 • Skrevet 12.01.2016 klokka 15:21
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Idag tenkte jeg å komme med et lite tips til dere som sliter litt med inspirasjon til mat! Det er jo ikke til å legge skjul på at jeg syns det er vanskelig med mat, men jeg jobber meg gjennom det. For meg så kan ikke maten være for kraftig, men noe lett som likevel metter og gir påfyll av det jeg trenger. Jeg er jo veldig opptatt av å få i meg nok proteiner, og velger gjerne meieri produkter med høyt proteininnhold. Det går mye i Cottage cheese, kesam/kvarg og skyr. Men det kan ofte bli litt kjedelig i lengden, og litt lite mettende. Men da er det bare å pimpe den opp. Jeg pleier å tilsette litt digg i, som gir både tyggemotstand, mer konsistens og smak. Denne gangen brukte jeg quest-bar og kiwi. Men her er det bare fantasien som setter begrensninger! Anbefaler alle å prøve å pimpe opp yoghurten. Metter mer og gir litt mer spennende smak! 

 

♥︎ Pleier du å pimpe opp yoghurten? 
♥︎ Hva er din favoritt? 

 

Jeg begynner på skolen neste uke!

 • Skrevet 11.01.2016 klokka 20:36
 • Kategori: Blogg

God mandagskveld dere! ♥︎

 

Da jeg satt meg ned i sofaen isted gikk det plutselig gikk opp for meg. Jeg starter på skolen neste uke! Neste mandag starter jeg. Jeg har jo tenkt at det er lenge til, men nå gikk det opp for meg. Og jeg må nok gjøre noen innkjøp før den tid. Skal jo bare ta to fag, så blir jo ikke de lengste dagene, men jeg gleder meg til å ha litt mer å fylle hverdagen med, en grunn til å gå med noe annet enn joggedressen. Jeg er jo en sånn person som uansett hva, med en gang jeg kommer inn døren hjemme, så er det rett i joggedressen. Så blir deilig å faktisk begynne å bruke litt mer av klesskapet! Så iløpet av uken må jeg å kjøpt meg litt skrivebøker, penner, markeringstusjer og matbokser. Gleder meg til å starte igjen! Er jo en del år siden jeg gikk på skole nå, så blir nok tøft i starten tror jeg, men målet er jo fulltidsstudier til høsten, så da er det greit å kunne starte i det små. Jeg gleder meg! 

 ♥︎ Flere som starter på skolen/studier i år? 

 

Treningsplan uke #2

 • Skrevet 11.01.2016 klokka 09:32
 • Kategori: Trening

God Morgen og God mandag! ♥︎

 

Jeg er allerede ferdig med dagens økt og uken startet med første dag på nytt program. Idag sto skuldre og legger på planen, og senere ikveld skal jeg på en time med deilig Yoga. Dagens økt var super, startet med 10min roing som oppvarming og kjørte største delen av økten på skuldrene og avsluttet med et par øvelser på leggene. Er så langt veldig fornøyd med programmet og gleder meg til å se progresjonen og resultatene fremover. Har tidligere kjørt et 3 splitt program, men nå kjører jeg 5 splitt. Så er mye mer fokus på enkelte muskelgrupper de forskjellige dagene. Blir også litt endring i maten fremover, så kommer nye og gode oppskrifter til dere. Eat clean, get lean! Helgen min har bestått av sykdom, og smerter. så senere idag skal jeg en tur til legen og se om jeg kan få orden på formen. Dette startet jo tidlig i forrige uke, og formen var vekslende hele uken, så håper legen min kan finne ut hva som feiler meg, sånn at jeg kan føle meg på topp fysisk igjen. Nå skal jeg ta meg en deilig dusj og kose meg i sofaen med litt trash-tv. En god morgen med andre ord! 

♥︎ Har dere en treningsplan for uken? 
♥︎ Hvordan har deres uke startet? 

 

Følg meg gjerne på Instagram @Fit.Litz og Snapchat @Litz for mer trening og innblikk i hverdagen min ♥︎

For tykk til å være syk

 • Skrevet 10.01.2016 klokka 20:05
 • Kategori: Personlig

           //bilder lånt av google

 

For tykk til å være syk. Hun kaster ihvertfall ikke opp alt, det kan man jo tydelig se. Det er beskjedene jeg har fått. Flere ganger.  Gi den beskjeden til en som allerede er livredd for mat og konsekvensene kommer.

 

Mitt møte med helsevesenet. Mitt møte med leger. Mitt møte med de som liksom skal hjelpe. De som skal redde meg, de som er utdannet. Mitt møte med de er ikke så alt for bra.

 

Jeg har alltid vært lavest. Lavest i klassen, lavest av venner, lav. Og jeg har alltid hatt mye muskler. Jeg spilte fotball flere timer hver eneste dag fra svært tidlig. Jeg sto mye på ski, og var i mye aktivitet. Jeg spiste gjerne mer enn mine jevn-gamle, men jeg har alltid vært svært aktiv. Sett sammen 1+1, jeg fikk 3. Og nei, ikke i den forstand. Men jeg var lav, lav og med mye muskler. Hva er man da? Jo, da er man gjerne litt mer kompakt. Jeg hadde ikke like lang flate og streke mine muskler over, streke mine organer over. Og da ser man gjerne litt større ut. Det er bare sånn det er. Vi har alle 12meter med tarmer, men om du setter de i en liten ball vil de se større ut en om du setter de i en større ball. Enkelt og greit. Men det jeg alltid har sett er at jeg ikke var som de andre. Jeg var lav, jeg var liten. Jeg har på ingen måter blitt mobbet, men jeg har alltid blitt påminnet om at jeg er lav. I 1 eller 2 klasse på barneskolen målte vi alle i klassen. Jeg var nederst, og ble minnet på dette hver gang jeg gikk ut av klasserommet. Det gikk mer inn på meg enn jeg trodde. Jeg kom grinende hjem, og det er ikke ofte jeg griner, og mamma måtte ringe læreren. Jeg har alltid hatt komplekser for høyden min. Og størrelsen min.

 

Jeg har aldri vært tykk. Men tykk var det eneste jeg så og kunne. Jeg bestemte meg for at jeg var tykk og slik startet min kamp de neste 10årene.Jeg begynte å tulle med maten, begynte å hoppe over måltider glemme lunch og slike enkle ting man egentlig ikke tener så mye over. Så begynte jeg å telle kalorier. Jeg kuttet og levde på 1/4 av dagsanbefalingene for kalorimengde. Så startet jeg å kaste opp maten jeg spiste. Slik startet min dans. Min dans med djevelen. Jeg holdt alt skjult lenge. Jeg ble god på det. Unnskyldningene kom som bær på strå. Men mine foreldre fant det ut. Og de krisemaksimerte. Men hvordan krisemaksimere noe til noen som ikke kan takle det. Jeg hadde og har en fantastisk fastlege som så alvoret, men det gjorde ikke resten av helsevesenet. Jeg ble sendt til psykolog. En gammel dame som sikkert spise norsk husmanskost. En som ga meg en kostliste på 3500kalorier om dagen og forventet at jeg spiste det. 3000 mer enn hva jeg tillot meg selv å spise. Det gikk ikke som hun planlagte ihvertfall. Jeg sluttet fort hos henne og var igjen i hender som ikke kunne takle meg. Årene gikk og jeg ble ikke bedre, om ikke annet værre.

 

Mine foreldre gjorde alt de kunne, alt som sto i deres makt, men det var og er ikke deres kamp og kjempe. Om jeg ikke ville spise, så gjorde jeg ikke det. De kunne ikke forhindre at jeg kastet opp, de kunne prøve, men alt sto og står på mine avgjørelser. De kontaktet de de kunne, leste seg opp på hvem som skulle være flink. Men der fikk vi beskjeden om at jeg var for tykk til å være syk. Jeg var ikke tynn nok. Og nei, bmi?en min var kanskje bare på 18, men for meg og min kropp var jeg alt for tynn.Jeg gjemte meg i store klær. Så ingen skulle se hullet inn i magen min. Så folk ikke skulle se hvordan det sto til med kroppen min. På det minste veide jeg 43kilo. Ikke så altfor lite til en på min høyde, men altfor lite til min kropp. Man kunne se alle ben i kroppen. Huden var grå, øynene var tomme og følelseløs, men jeg var likevel for tykk. For tykk til å være syk.

 

Da jeg ble innlagt for lave kaliumverdier, fikk jeg høre at jeg kunne jo ikke kaste opp alt, det kunne man jo se på meg. Vel, jeg kastet opp alt som jeg spiste, og unngikk å spise. Så ja, kanskje jeg ikke var tynn nok, men syk nok, det var jeg ihvertfall.

 

Jeg ble akutt innlagt på hjerteavdelingen for jeg hadde så lave verdier at hjertet mitt kunne ha stoppet når som helst. Men likevel var jeg ikke tynn nok til å bli tatt på alvor. En kamp mot systemet. Vell, jeg ville vise de at jeg var syk nok. Og fortsatte, verre enn noen gang. Til de rundt meg sin store fortvilelse. De kunne ikke gjøre noe. De prøvde det de kunne, men i bunn og grunn var det meg og min kropp. Jeg ville ikke bli frisk, jeg ville men ville ikke. Jeg ville være tynn. Tynn og fin. Men jeg ble aldri tynn nok. Bare sulten, men jeg så den samme jenten i speilet, uansett hva vekten viste.

 

De gangene jeg har vært sykest, så har jeg faktisk vært normalvektig. Jeg var mer syk da jeg veide 55 kilo enn 45. På det verste kunne jeg kaste opp 15-20 ganger om dagen. Minst. Men jeg ble ikke tatt seriøst, fordi jeg ikke var tynn nok.

SMOOTHIEBOWL #3 MED PEANUTTSMØR!

 • Skrevet 10.01.2016 klokka 12:55
 • Kategori: Kosthold

GOD SØNDAG! ♥︎

 Igår laget jeg meg en herlighet av en smoothiebowl til frokost. Jeg testet ut en ny ingrediens i og resultatet ble fantastisk. Den holdt meg også mett lenge og jeg kjente ikke på sultfølelse igjen før etter 4 timer! Det er en ganske bra frokost spør du meg! Grunnen til at den metter lenge og ikke bare i en liten time at jeg bruker stort sett proteiner og sunne fettsyrer i og ikke bare karbohydrater. Veldig mange lager en smoothie med melk, banan og vanlig yoghurt og bær, og da er det mye raske karbohydrater som gjør at man får en rask blodsukkerstigning, og en mage som blir sulten igjen ganske fort. Jeg har delt med dere før at proteiner er supert å bruke i da de holder deg mett lenger og gir et stabilt blodsukker. I mine smoothier har jeg alltid mager Kesam og Mager Cottage cheese som har et lavt fett og kalori innhold og et høyt proteininnhold. Jeg pleier også bruke en sunn fettkilde, og denne gangen ble det peanuttsmør, som også har et høyt proteininnhold. 

 

2gode spiseskjeer Mager Cottage Cheese
2gode spiseskjeer Mager Kesam
1god teskje Peanuttsmør
1/3 banan
1dl soyamelk
en god neve frosne bringebær
Vann etter ønsket konsistens
Litt bringebær og banan til toppingDenne kommer nok til å bli laget fler ganger, for den var supergod og kraftig på smak. Så sklir rett inn blandt mine beste smoothie oppskrifter. Ble veldig positivt overrasket av peanuttsmøret da det ga en veldig god og rik smak. Så det skal jeg også benytte i andre smoothier! 

 

♥︎ Hva er din favoritt smoothie-oppskrift? 

 

Kardiotypen som brenner mest!

 • Skrevet 07.01.2016 klokka 19:09
 • Kategori: Trening

God kveld! ♥︎

 

Som lovet tidligere så skulle jeg fortelle dere hvilken kardio type som forbrenner mest. Jeg sliter med både knær og ankler og da er denne typen for kardio ypperlig for meg. Den skåner bena, samtidig som den aktiverer muskler i hele kroppen. Hva snakker jeg om? jo, ROING! Å ro er den typen av kardio som brenner mest kalorier. Å ro i 2000m gir samme effekt som å løpe 3000m hekkeløp, som er den hardeste formen løping i friidrett. Roing er genialt for du trener kondisjon samtidig som du trener styrke, siden så mange muskler blir aktivert. Når det kommer til å forbrenne er intervaller gull. Det tar ikke lang tid og du vil få både bedre kondisjon og høyere fettforbrenning. For å få optimalt ut av økten er det best å kjøre en hard styrkeøkt for å å ta intervallene på slutten, og ikke først som mange gjør. 

Men tilbake til Ro-maskinen. Denne er så og si alltid ledig på treningssentre, fordi folk tror det å løpe gir best effekt. Om du liker å løpe best, så skal du selvsagt fortsette med dette, men ønsker du å utfordre deg selv og prøve ut en ny form for kardio så anbefaler jeg deg å ro. Jeg bruker selv ro-maskinen både til oppvarming og til å kjøre intervaller på. Jeg kjører som regel gerilja, der jeg kjører 20sek så fort jeg kan og 10sek hvile. Gjenta dette 8 ganger. Ro ned med rolig roing og kjør gjennom en gang til. Dette tar kun 4min per gang og er supereffektivt og blytungt. Anbefaler dere å prøve dette ut! 

Siden vi først er inne på forbrenning, så må jeg igjen slå et slag for tung styrketrening. Jo mer muskelmasse du har, jo høyere hvileforbrenning. Så du kan løpe deg ihjel på tredemøllen og forbrenne ca 500kalorier på en time, eller trene en time hard styrke, forbrenne mer og øke selve forbrenningen. Heia muskler! 


meg og denne maskinen er blitt ganske så gode venner nå! 

Hva type kardio foretrekker du? ♥︎

Tilbake i rutiner!

 • Skrevet 07.01.2016 klokka 09:48
 • Kategori: Blogg

God morgen! ♥︎

 

Idag ringte vekkerklokken 05.45 og jeg hoppet op av sengen. Magen var fortsatt vrang, men kroppen generelt føltes fin. Magen såg forøvrig ut som den var gravid i siste trimester, så er nok mye luft og luftsmerter jeg sliter med. Men det beste å gjøre er å få skikkelig pump i systemet og få ting til å fungere igjen. Var utrolig deilig å sette beina på Sats før klokken slo slaget 7. Det var ikke mer folk enn man kan telle på en håns, akkurat slik jeg liker det. Da kan jeg kjøre programmet mitt slik det er satt opp og i den rekkefølgen jeg liker, uten å måtte vente på vekter og apparater. Startet økten med Gerilja intervaller på ro-maskin, før jeg trappet ned på romaskin også. Videre bestod økten av pyramide sett på hovedsaklig armer, skuldre og mage. Jeg elsker å bruke pyramide sett og pushe kroppen til den ikke får til flere repetisjoner. Kommer fra neste uke til å dele treningsprogrammet mitt hver mandag morgen. Så følg med da om du vil se hvordan jeg trener! Senere idag skal jeg dele den beste kardio og styrkeøkten du bør utføre om du vil oppnå maksimal kaloriforbrenning. Selv teller jeg ikke kalorier når jeg trener, for jeg trener i hovedsak styrke. Og da har det ikke så mye å si hvor mye jeg forbrenner på selve økten, men etterforbrenningen og hvileforbrenningen. Jo mer muskler du har, jo mer forbrenner du i hvile. Men etter å ha sjekket med aktivitetsmåleren min så ligger jeg på ca 600kalorier per økt, noe som er veldig bra og ganske mye for en treningsøkt, for dette er uten etterforbrenning og hvileforbrenning. Tok et liten formsjekk på musklene i ryggen igår, kanskje ikke den beste dagen å ta det på, med tanke på en kropp full av vann og smerter, men jeg ser tross det forskjeller. Så er supergiret på nytt program og enda mer pump og resultater! 

Kommer til å ta nye formbilder på søndag, før jeg starer det nye programmet. Er faktisk ganske viktig for å se sin egen fremgang. er veldig vanskelig å se selv og i speilet, for da ser du litt hver dag og vil ikke se den fulle utviklingen. Så anbefaler alle å ta bilder av seg selv for å sjekke om det de gjør faktisk fungerer! 


pyramidesett, forksjellige tynge og forksjellig antall rep, skal forklare mer om noen vil i neste innlegg! 

Hvordan har deres dag vært så langt? ♥︎
Trener du med pyramidesett, supersett eller en spesiell type sett? ♥︎

 

Følg meg gjerne på InstaGram @Fit.Litz og Snapchat @Litz for å få et bedre innblikk i treningen min! 

Stine Elize

Mitt navn er Stine Elize og er en jente på 22 som bor i Bergen. På denne bloggen vil jeg dele mitt liv med fitness og veien mot sceneform, med en fortid med avlorlige spisefortyrrelser og depresjoner i 8år. Jeg studerer ved NiH til å bli Personlig Trener og elsker trening og aktivitet! Jeg vil inspirere og motivere, og vise at det er mulig for alle å komme i form! Er veldig glad i å eksprimentere på kjøkkenet, og er veldig glad i sunn mat!


KONTAKT
litzblogg@outlook.com

Search

Bloggdesign

hits