stine elize gaassand

Verdens beste bananbrød!

 • Skrevet 02.12.2016 klokka 08:01
 • Kategori: Kosthold

God morgen fra sykingen! 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igår så var formen enda dårligere enn dagen før, så det ble treningsfri og sofasliting på denne jenten. Og jeg skjønte fort at jeg var litt sykere enn jeg trodde da jeg faktisk ikke hadde matlyst i det hele tatt, og det skjer aldri! Men jeg nekter å miste noe muskler og måtte finne noe digg jeg kunne friste meg selv med. Da falt valget enkelt på Bettina Kojan sin fantastiske banankake. Jeg hadde 4 svært modne bananer liggende og da måtte det bakes litt. Og resultatet det ble mildt sagt en innertier! Gjorde litt småjusteringer på oppskriften siden jeg hadde 4 bananer liggende, og jeg fikk 2 kaker/brød. 

★ 4 modne bananer
★ 5egg - 1 eggehvite
★ 4ss mager kesam
★ 100g havremel
★ 120g speltmel
★ 1ss fiberfin
★ 80g proteinpulver(jeg brukte 40g sjokolade og 40g vanilje)
★ 4ss sukrin
★ 2ts bakepulver
★ Kanel og litt havsalt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Mos bananene med gaffel og tilsett egg og kesam. Ha så i det tørre. Her hadde jeg i alt utenom proteinpulver og delte røren i 2 boller før jeg tok vanilje i en og sjokolade i en. Stekes i ca 30min på 200grader. Spørs litt hvilken form du bruker, så følg litt med! Den skal være litt klissete i midten når du tar den ut. La de avkjøles litt før du har den utav formen og nyt! Smaker best når den er nystekt, gjerne med litt nugatti zero eller brunost på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fantastisk enkelt og fantastisk godt, og ikke minst sunn! Så denne kan du lage og kose deg med med beste samvittighet. Det gjorde hvertfall jeg igår. Og det håper jeg du også gjør! 

♥︎ Bruker du modne bananer til bakst?
♥︎ Har du laget banankake før?

FØLG MEG GJERNE

Snapchat @ TJL-Stine
Instagram @ Fit.Litz
Facebook her

 

Hva spiser jeg iløpet av dagen?

 • Skrevet 17.11.2016 klokka 07:00
 • Kategori: Kosthold

Hei Fine!

 

Etter spørsmål fra noen av dere så tenkte å ta dere med på en matdag for meg. Hva jeg spiser og når. Det er ikke noe hokus pokus, og jeg er et rutine menneske. Så jeg spiser ofte samme maten hver dag i lengre tid, før jeg bytter. Enkelt og greit. Da slipper jeg tenke så mye. Så idag skal dere få vite hva jeg spiser gjennom en helt vanlig dag. Jeg er ikke på diett for tiden, men sørger for å få i meg de næringsstoffene jeg trenger for å bygge muskler og for at kroppen skal fungere best mulig! Så her er alt jeg spiste igår og når: 

Frokost - 11.30 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Havregrøt laget av havregryn, vann, eggehviter, proteinpulver, peanutsmør toppet med mager kesam blandet m/ zeroh sitron og lime og blåbær. Spist denne grøten hver eneste dag i flere månder og da jeg var i syden gledet jeg meg sånn til å komme hjem til denne grøten min. Har faktisk kommet en del spm om hvordan jeg får den til, så tenkte kanskje å lage et helt eget innlegg til havregrøten! 

 

14.50 Etter trening

Proteinshake og banan. Bruker Biotech sitt Iso Whey i smaken Hazelnut, og det er så godt! Anbefaler dere å teste det ut! 

 

15.15 - Lunsj

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fersk tacolompe fra buer m/philadelphia light, kyllingskinke, ruccola og agurk. Og en ProPud Vanilje. Disse tacolompene er så sinnsykt saftige og smaker til og med badre enn vanlige tacolefser. Har sverget til speltlomper fra Aulie i lang tid, men etter jeg oppdaget disse ble de byttet ut. er ikka laget på speltmel, så har en høy GI i forhold til speltlompene, men det går helt fint. Passer fint inn i dagsplanen min.

 

18.30 - Middag

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kylling, kokosmelk blandet med peanutmel, wokgrønnsaker og ris. Helt magisk kombo. Og om jeg virkelig slår på stortrommen så lager jeg den med peanutsmør og ikke mel! Om du er like glad i peanutsmør så meg så anbefaler jeg deg å teste det ut! 

 

22.10 Kvelds 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havregrøt laget av havregryn, eggehviter, proteinpulver, peanutsmør toppet med mager kesam blandet m/ zeroh red orange & strawberry og bringebær. Nesten akkurat det samme som til frokost. Tror du jeg er glad i havregrøten min eller? Faktisk, så måtte jeg lage en ny topping bare for dette innlegget sin del, men var en veldig god kombo det også! 

 

Og dette har jeg spist så og si hver dag i en del uker nå. Syns alt er sinnsykt godt og er enda ikke lei. Spiser lett dette en lørdag som tirsdag! Men ja, dette er mine måltid iløpet av dagen. Passer mine makroer med et stort fokus på proteiner. Og som sagt, så er jeg et rutine menneske. Jeg spiser det samme stort sett hver dag til jeg er lei. Drikker også mye vann iløpet av dagen og får vel i meg ca 3-4liter væske hver dag. Går med et par glass pepsimax også, men aldri før lunsj som regel! Lørdager pleier jeg å ha ca 500-800ekstra kalorier og kose meg litt mer, helst med litt rødvin og chips, da er jeg godt fornøyd! Så sånn ser en helt vanlig matdag ut for meg nå! 

♥︎ Hva spiser du iløpet av en dag?
♥︎ Spier du ofte det samme flere dager?
 

Følg meg gjerne

Snapchat @TJL-Stine
Instagram @Fit.Litz
Facebook her 

 

 

Sprø søtpotetfries!

 • Skrevet 13.11.2016 klokka 12:47
 • Kategori: Kosthold

God søndag fine dere! 

 

Idag tenkte jeg å dele en oppskrift og fremgangsmåte mange vil like. Jeg er jo en stor tilhenger av søtpotet, og det finnes ikke mye som er bedre en skikkelige sprø og gode søtpotetfries. Men, de blir jo ofte litt dvask og vassen, så jeg tenkte å dele med dere hvordan du får de sprø og supergod hver gang! Det er veldig enkelt og ikke no hokus pokus! Og jeg kan nesten garantere at alt blir spist opp. Igår laget jeg to store poteter, og alt forsvant iløpet av kvelden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger

★ Ønsket mengde søtpotet
★ 0.5-1ts Maizenna maisstivelse
★ 1ss Olvineolje
★ Krydder etter ønske

Dette gjør du

Sett ovnen på 225grader varmluft. Kutt opp søtpotet i ca like tykke og lange strimler og ha den i en bolle med kaldt vann. La dem ligge her en god stund, minst 15min. Dette er for å trekke stivelsen ut av potetene. Hell av vannet og tørk potetene. Her brukte jeg et kjøkkenhåndkle. Ha potetene i en brødpose og ha i 0.5-1ts med maizenna og rist godt! Skal komme et tynt lag rundt alle. Ha så i 1ss olje og ønsket krydder. Jeg liker å ha i havsalt, pepper, hviltølspepper og litt dill. Men her er det hva du liker som bestemmer hva du kan ha i. Rist så godt på nytt så olje og krydder får blandet seg godt med potetene. Ha over på stekeplaten og spre dem godt rundt. Viktig at de ikke ligger oppå hverandre men at alle ligger alene. Sett inn i ovnen i 15 minutter før du tar den ut, snur potetene og steker i nye 10min. Etter 10min åpner du døren litt og la de stå i i 5-10min med åpen dør. Ta ut brette og la de ligge litt før du serverer. Og NYT! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søtpotetfires er et supert tilbehør til veldig mye. Eller å spise alene. Det er sunt og veldig godt. Faktisk så godt at på diett så måtte jeg la være å lage det, for jeg spiste alltid for mye, hehe! Men anbefaler alle som liker søtpotet å prøve ut dette! Igår spiste jeg det sammen med en nydelig peperbiff, og det var virkelig lørdagen verdig!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥︎ Liker du søtpotet? 
♥︎ Har du laget dem skikkelig sprø før? 

Følg meg gjerne

Snapchat @TJL-Stine
Instagram @Fit.Litz
Facebook her

  

Livet etter diett

 • Skrevet 06.11.2016 klokka 20:20
 • Kategori: Kosthold

Hei fine! 

 

Idag tenkte jeg å ta opp noe mange lurer på. Nemlig, hvordan livet er etter diett. Nå gikk ikke jeg konkurranse diett fullt ut, av den enkle grunn at jeg ikke skulle stille. Men jeg fulgte den lenge og jeg levde lenge på underskudd. Selvom kroppen min ikke responderte slik jeg ønsket og som forventet, så gikk jeg jo ned. Og jeg var flink å bygge meg opp igjen når jeg avsluttet. Jeg har jo en fordel med at jeg kan regne makroer og kalorier i hodet og har god kontroll på matvarer. Jeg har egentlig vært ganske flink, jeg har ikke kastet meg over hver godteskål jeg fant, og alt av usunnheter. Men det tror jeg er fordi at under diett cravet jeg det heller ikke. Det eneste jeg cravet var mer av maten vi allerede hadde på planen, så maten har det godt ganske fint med sånn sett. Jeg spiser veldig sunt, passer på å få i meg næringstoffene jeg trenger. Men jeg har også i de siste to ukene vært litt for flink å tenke at 200kalorier går jo fint idag, og ja, det går fint både en og to og tre dager, men i det siste har det blitt hver dag, og det er jeg ikke helt fornøy med. For 2-300 kalorier ekstra hver dag blir fort 1500-2000 ekstra i uken, og på 4 uker blir det 1kg! Misforstå meg rett, jeg syns ikke det er ille. Jeg er bare litt sur på meg selv at jeg klarer å unnskylde det. For selv om min ekstra kalorier kommer fra sunne matvarer, så er det fortsatt kalorier. Spiser man for mye vil man legge på seg uansett om det kommer fra sjokolade eller kylling. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
og mange av mine ekstra kalorier og unødvendige kalorier kommer fra proteinbarer! Spesielt den nye Mars baren, smakt den eller? Farlig god! 

Men jeg vet jo at jeg bare må slutte med det. Og jeg det er ikke snakk om mye. Jeg skal ligge ca 200 kalorier over dagsbehov for å bygge muskler best mulig, og jeg stresser ikke med noe. Akkurat nå vil jeg bare at kroppen skal ha det bra. For min kropp har levd under stress og dietter og for lite mat i 9år. Så akkurat nå så må den bare få lov å slappe litt av. Og det gjør jeg, jeg stresser ikke over de ekstra kaloriene, jeg vet bare at de er unødvendig og det er jeg ikke så giret på. Men det skal sies, treningen går som en lek for tiden. Jeg har så mye å gi, og det er så fantastisk deilig. Jeg har trykket under hele økten, endorfinene og treningsglden bruser som aldri før. Jeg perser dag etter dag, og styrken er bedre enn på mange månder, og jeg digger det. Og litt mer fett på kroppen går som regel helt greit! Det er vel egentlig bare de dagene jeg er sliten, trøtt og har en litt dårligere dag jeg blir litt irritert for litt mer fett på kroppen, og det tror jeg vi alle føler på av og til. De dagene som er litt dritt, da blir småting større også, ja dere skjønner tegningen? 

Så livet etter diett for meg går egentlig veldig fint! Sånn egentlig. Jeg spiser sunt, variert og godt, bare litt for mye av og til. Men når det gir så gode resultater på treningen kan jeg ikke klage så mye. Jeg elsker trykket og kraften jeg klarer å utvikle og som virkelig elsker å trene virkelig tungt så må jeg ha mer mat i kroppen. Men det er tøft når men har fått seg en "ny standard" og se den forandre seg. Man føler seg ikke alltid like bra da, og det er helt normalt og noe jeg tror vi alle kan kjenne på av og til. Men vi har bare en kropp, og vi skal ha den ganske lenge, og det blir faktisk bare for dumt og ikke ta vare på den og gi den det den trenger. Og dette kommer fra en som har slitt med mat store deler av livet. Jo mer du kjemper mot kroppen, jo mer motstand vi den gi deg. Jobb på lag, gi kroppen det den trenger, og du vil føle deg så mye bedre, det kan jeg faktisk garantere! 

 

♥︎ Har du slitt etter endt diett/konkurranseoppkjøring? 
♥︎ Er du flink å gi kroppen det den omsorgen og næringsstoffene den trenger? 

Følg meg gjerne på andre sosiale kanaler for oppdateringer! 
Snapchat @TJL-STINE
Instagram @Fit.Litz
Facebook her 


 

Happy Saturday!

 • Skrevet 05.11.2016 klokka 13:57
 • Kategori: Kosthold

God Lørdag fine

 

Håper helgen deres har startet fantastisk og at dere får en god helg videre! Dagen her har startet rolig og jeg skal straks igang og lage meg litt frokost. Og, det er ikke et stort sjokk at det blir havregrøt! Virkelig elsker havregrøten min og kunne levd ene og alene på den(og rødvin). men så god er den! Tenkte faktisk å dedikere et helt innlegg til den, for havregrøt trenger virkelig ikke være kjedelig å trist. Men ja, dagen har startet rolig, fikset litt på neglene mine, snakket litt med julie og egentlig bare slappet av. En god start på dagen med andre ord. Skal møte min kjære Helene på Sats litt senere og vi skal kjøre en superdigg økt. Tenker å kjøre en skikkelig rygg økt, men siden jeg spiste god igår tenkte jeg å dra inn litt tunge markløft også! Gleder meg. Elsker å trene rygg og spesielt tungt. Syns tunge løft er så digg. Får virkelig kjent på styrken i kroppen! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igår var jeg også en tur innom Spraytanhuset og våknet derfor opp med en superdigg og fresh brunfarge. Og det er ikke til å stikke under en stol at jeg liker å være brun, og når det kan gjøres på en sunn måte er jo det bare fantastisk, men tenkte å skrive mer om det imorgen! Ville bare titte innom å ønse dere en fantastisk helg! 

 

♥︎ Har dere noen gøye planer denne helgen? 
♥︎ Hvordan startet du helgen på best mulig måte? 

Proteinrike MoccaMuffins!

 • Skrevet 29.06.2016 klokka 07:16
 • Kategori: Kosthold

God Morgen! ♥︎

 

På fredag laget jeg noen herligheter av noen proteinmuffins jeg tenkte å dele med dere idag. Disse var saftige, med en rik sjokoladesmak. Og ikke minst, full av proteiner! Enkle og lage er de også, så her er det bare å prøve seg. De falt hvertfall i god smak både hos meg, og de flotte jentene fra teamet jeg serverte dem til. 


 

Du trenger: 

★ 50g havremel
★ 25g Sjokoladeprotein - jeg brukte favoritten Gourmet Pro
★ 1 Eggehvite
★ 1ts Bakepulver
★ litt kanel
★ en klype salt
★ 0,5-dl kaffe

Fyll: 

★ Sukrinmelis
★ Kaffe
★ Eventuelt 1scoop sjokoladeprotein

 

Bland sammen alt det tørre før du tilsetter eggehviten og rører så godt sammen du klarer. Spe så på med kaffe, her er det litt forskjellig hvordan proteinpulver man velger å bruke, da noen blir tykkere og da trenger mer kaffe. Men røren skal være kakerøre. La den stå å svelle i ca 10minutter mens du varmer ovnen opp til 175grader. Stekes så i ca 20minutt, litt forskjellig fra ovn til ovn, så følg gjerne med siste 5minuttene. Avkjøl på rist mens du lager fyllet. Her kan du lage vanlig glasur med sukrinmelis og kaffe, eller for en mer sjokoladeaktig krem tilsette 1 scoop sjokoladeprotein i glasuren, det blir så godt! Så er det bare å bite i, og nyte herlighetene med god samvittighet! 


Kalorier(hele oppskriften): 308
Makronæringsstoffer

Karbohydrat: 34g
Protein: 30g
Fett: 4,5g

Husk at du kan følge meg på Instagram @Fit.Litz og Snapchat @TJL-Stine for hyppige oppdateringer!!

Proats med smak av av gulrotkake!

 • Skrevet 24.06.2016 klokka 08:05
 • Kategori: Kosthold

God morgen fine dere! ♥︎

 

Jeg spiser jo nå havregrøt hver dag, og ofte 2 ganger om dagen. Da er det greit å kunne variere smaken litt, men siste tiden har jeg laget en herlig versjon til frokost hver dag. Den skal jeg dele med dere idag og er virkelig en innertier. En perfekt start på dagen for min del! Denne grøten er fyldig og kremet, og full av smak, men likevell supersunn og rik på både protein og fiber! Kok opp havregrøt som du pleier. Jeg lager min i kjele og med vann. Når havregrøten når kokepunktet tilsetter jeg 1 raspet gulrot sammen med kanel, kardemome og litt salt. Jeg lar den småkoke til den er blitt litt tykkere og jeg drar den av platen og tilsetter 1 scoop proteinpulver i smaken Stracciatella Deluxe(vanilje kan også brukes) og en eggehvite og rører godt rundt. Så lar jeg den stå og trekke inn og kjøles ned. Og topper jeg herligheten med litt frosne bær og litt fibersirup før jeg nyter herligheten av en frokost sammen med en god kopp kaffe. Virkelig en av favorittgrøtene mine! 

♥︎ Hvordan smaker din favorittgrøt?

 

Husk at du kan følge reisen min på Instagram @ Fit.Litz og Snapchat @ TJL-STINE for hyppige opdateringer!

 

Torsk med søtpotet og gulrotmos!

 • Skrevet 23.06.2016 klokka 08:08
 • Kategori: Kosthold

Hei fine! ♥︎

 

Det jeg skal dele med dere idag er blitt en favoritt hos meg, som ikke engang er så glad i torsk! Og da er det godt! Jeg har jo torsk oppsatt på dietten hver dag, men den blir fort byttet ut med kylling. Men jeg bestemte meg for at den torsken skal spises oftere, så da må jeg finne en måte å gjøre den bedre på, og det fant jeg! Virkelig! Dett er så godt, og så enkelt. Tar ikke mer en 30minutter å lage, og du har en supergod og ikke minst sunn middag, det er ikke feil. Dette er også superbillig, så de som sier at sunn mat er dyrt og tar tid, vel, det er ikke fakta her hvertfall! 

Så, nå skal jeg gi dere oppskriften på denne herligheten! Du trenger: 

★ 300g Torsk
★ 500g Søtpotet
★ 1-2 Gulrot
★ 1ss Mager kesam
★ Gressløk
★ lime
★ krydder etter ønske  

Sett torsken i en form/aliminiumsfolie og krydre den med ønsket krydder. Jeg har brukt (mye) hvitløkspepper, salt, toscanakrydder, sort peper og seafood krydder. Skvis en halv lime over og la den kose seg i ovnen i ca 20minutter på 200grader. Skrell søtpotet og gulrot og kutt det opp i terninger og kok til de er møre. ca 15-20minutter. Ha av nesten alt vannet, la litt være igjen i kasserollen og ha i gressløk, salt, pepper, litt chillikrydder, basilikum, hvitløkskrydder og 1ss mager kesam og mos det til en glatt purè med stavmikser. Jeg laget ovnsbakte grønnsaker med chili og sukrin gold til. Så enkelt, så godt!

Husk at du følge reisen min og få hyppige oppdateringer på instagram @ Fit.Litz og Snapchat @ TJL-STINE! 

Sunne og saftige gulrotmuffins!

 • Skrevet 16.06.2016 klokka 07:52
 • Kategori: Kosthold

Hei fine! ♥︎

 

Hvem liker vel ikke en god og saftig gulrotkake? Jeg er vel neppe alene om det. Men den tradisjonelle gulrotkaken inneholder både mye sukker og fett. Så da gikk jeg en runde i tenkeboksen og tenkte jeg skulle prøve meg på en sunnere og ikke minst diett-vennlig versjon jeg kan kose meg med. Og resultatet, vel, jeg får vann i munn av å bare tenke på det! Disse muffinsene ble supersaftige, og kjempegode. Prøvde de ut på familien og, og de ga et klart tommel opp. En perfekt erstatning til the real deal. Jeg laget muffins denne gangen, men røren kan like så godt brukes til å lage kake av. Du trenger: 

★50g havremel
★30g bakeprotein(jeg bruker denne, men vaniljeprotein kan man også bruke)
★50g sukrin gold
★2 eggehviter
★1ts bakepulver
★1ts kanel
★1ts kardemomme
★ca 2-4 gulrøtter(jeg brukte 3 middels store)
★litt vann 

Glasur:

★ 1pakke philadelphia lett kremost
★ Sukrinmelis

(kan også lage glasur av kun sukrinmelis og vann)Bland sammen alle tørre ingredienser. Ha i eggehvitene og rør sammen. Ha så i gulrøttene og rør sammen på nytt. Ha så i litt vann ca 0,5-1dl. Trenger ikke så mye vann da gulrøttene har en del vann. Rør det sammen og fordel i muffinsformer, jeg fikk 10 små muffins av denne oppskriften. Stekes på 175 grader i ca 15minutter. Avkjøl på rist mens du lager glasuren ved å blande kremosten og sukrinmelis (eventuelt sukrinmelis + vann) og NYT med god samvittighet! Disse kan du fint spise til både frokost og kvelds! 

Kalorier(hele oppskriften) uten glasur: 397 - 40kalorier pr muffins(10stk)
Makronæringsstofer: 
Karbohydrat: 48g
Protein: 37g
Fett: 4,3g

Følg meg gjerne på Instagram @ Fit.Litz og Snapchat @ TJL-STINE for hyppige oppdateinger og min vei mot scenen!

Søtpotetpannekaker - noe av det beste jeg har laget!

 • Skrevet 11.06.2016 klokka 10:10
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Oppskriften jeg skal dele med dere idag tror jeg topper alt jeg noen gang har laget og delt. Disse pannekakene var søte, saftige og så utrolig god! Jeg fikk faktisk litt sjokk selv når jeg smakte de, for de er etter min mening mye bedre enn vanlige lapper/sveler! Og de er også mye sunnere og mer næringgsrik og med en god del proteiner, og proteiner det vet dere jeg er glad i!  

Du trenger: 

★150g søtpotet
★50g havremel
★1 eggehvite
★30g bakeprotein - jeg bruker denne(kan også bruke annet proteinpulver, men denne egner seg best til baking da den er ganske nøytral i smak)
★2ts bakepulver
★Kanel(ca 1ts)
★Kardemomme(ca 1ts)
★en klype salt
★1-2dl vann

 

Kok først poteten mør. Jeg deler den opp i små biter og kjører den i mikro i ca 5min til den er mør. Lag søtpotetmos med stavmikser og tilsett resten av ingrediensene, utenom vannet. Mos det sammen så godt det lar seg gjøre og spe så på med litt og litt vann. Den skal være ganske tykk i konsistensen. La det stå og svelle i 10-20 min før du steker det på middels varme på en stekepanne. Stek til toppen er "tørr" før du vender dem. 

Jeg toppet mine med sjokoladepålegg laget av proteinpulver, vann og havsalt og rørte bringebær. Virkelig en fest i munnen! 

♥︎ Har du laget søtpotetpannekaker før? 

Følg meg gjerne på Instagram @ Fit.Litz og Snapchat @ TJL-STINE for flere oppskrifter og veien mot scenen! Setter også veldig stor pris på om dere tagger meg om dere legger ut bilder og/eller oppskrift! 
 

Mager kesam m/ kanel og bringebær

 • Skrevet 08.06.2016 klokka 21:04
 • Kategori: Kosthold

Hei fine! 

Idag vil jeg dele en liten herlighet med dere! Jeg spiser jo mager kesam titt og ofte, og da er det gull å kunne variere smaken litt. Så jeg prøvde meg litt frem, og tror jeg har laget det beste jeg noen gang har smakt med mager kesam! Dette er perfekt når søtsuget slår til eller når du vil ha et søtt og ikke minst proteinrikt måltid!  

Du trenger: 

★ Mager kesam
★ Kanel
★ Kalorifri sjokoladesirup
★ Bringebær
★ Sukrinmelis(kan sløyfes)
★ litt sjokoladeprotein(kan sløyfes)

Bland kesam med kanel, 5-10g sjokoladeprotein(kan sløyfes) og litt sjokoladesirup godt sammen, ha frossne bringebær i en liten skål i mikroen og ha i litt sukrinmelis og bland rundt til det blir bringebærsaus. Ha en liten dash sjokoladesirup over kesamblandingen og topp det hele med varme bringebær og NYT! Så enkelt og så godt! 

♥︎ Har dere noen gode varianter av mager kesam? 

Følg meg gjerne på Instagram @Fit.Litz og Snapchat @TJL-STINE for hyppige fitness-oppdateringer 

Fylt paprika!

 • Skrevet 05.06.2016 klokka 12:07
 • Kategori: Kosthold

God morgen fine! ♥︎

 Har vært fraværende en liten stund nå, men etter en del spørsmål om oppskrifter og om jeg kan starte igjen fra andre har jeg tenkt å prøve på det! Kommer til å bli mye oppskrifter og trening fremover, og litt mindre private tekster, greit å ha fokus på en ting i starten tenker jeg! 

Oppskriften jeg skal dele med dere idag er superenkel, men også fantastisk god og en fin variasjon til den vanlige omeletten! Jeg spiser mye egg på diett nå, og derfor er det gull verdt å kunne variere litt! 

Du trenger: 

★ 1 stor paprika(eventuelt 2-3 små)
★ 2-3 egg (eventuelt 2 egg og 2 eggehviter som jeg har brukt her)
★ 100g skinke
★ Ost til topping(kan sløyfes)
★ Litt frossen spinat
★ Salt og pepper
★ Salat etter ønske


 

Sett ovnen på 200grader. Del paprika på langs og hul ut, prøv å ha så mye av formen så du får fylt den helt opp. Ha egg(og eventuelt eggehvite) i en bolle med ønsket mengde salt og pepper og kjør det sammen til en luftig røre med stavmikser. Del opp skinke og ha ca 4 frossne spinater i en skål i mikroen så de blir tint(hell av overflødig vann). Ha skinke og tint spinat i eggeblandingen og rør rundt. Sett paprikaene i en ildfast form eller lag en av aliminiumsfolie så de står stødig. Hell over eggeblandingen, fyll de akkurat så mye at det ikke renner ut noe. Topp gjerne med litt revet ost og bak de i ovnen i ca 20-25min(stikk gjerne en kniv i for å se om de er ferdig, om røren fortsatt er bløt har du de i litt lenger). Lag salat av det du ønsker og nyt! Superenekelt og supergodt! 

Ha en herlig søndag da dere! 

♥︎ Har du prøvd fylt paprika før? 

Følg meg gjerne på Instagram @Fit.Litz og Snapchat @TJL-STINE for å følge meg og veien mot scenen! 

 

Et søtt lite tips!

 • Skrevet 03.05.2016 klokka 20:07
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Idag tenkte jeg å tipse dere om noe superenkelt, søtt og supergodt! Nå som jeg er på diett, så melder jo både sult og søtsug seg innmellom. Første mer enn den andre, men er noe med psyken når man vet man ikke har lov. Så igår så var virkelig søtsuget tilstedet på kveldingen. jeg hadde et måltid igjen, og fant ut at dette, dette skulle bli godt! Måltidet jeg hadde igjen var mager kesam, og siden jeg er så dårlig på å spise bærene jeg har på dietten, så unnet jeg meg noen igår! Jeg er jo mager kesam fan fra før, og en all time favourit hos meg er en boks med en scoop proteinpulver i, det er så digg det! Men, igår hadde jeg ikke mulighet til å ha proteinpulver i, så da måtte jeg være enda mer kreativ! Det jeg laget var Mager Kesam med en god(eller 2 som andre vile kalt det!) skje med sukrinmelis. Bland det godt rundt, så det blir som en søt yoghurt smak. Så toppet jeg det med blåbær varmet med sukrin. YUMMI! sier jeg bare. For det var digg det, og jeg ble både mett og fikk fylt behovet etter noe søtt. Supergodt og kjempesunt med andre ord! Anbefales! ♥︎Husk å følge meg på Instagram @Fit.Litz og snapchat @TJL-STINE for inspirasjon og veien mot scenen♥

Verdens beste Fitnessbrød!

 • Skrevet 25.04.2016 klokka 21:07
 • Kategori: Kosthold

Hei fine! ♥︎

 

Nå tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften på et brød fullt av proteiner og som er supergodt med dere! Det tar deg under en time og lage, og er virkelig smakfullt og godt! Lagde dette til familien igår, og det falt virkelig i smak. Brødet trenger ingen hevingstid, og du kan derfor lage dette til frokost samme dag. Smaker helt fantastisk nystekt med brunost på! fant denne oppskriften på instagram for en liten stund siden, men har byttet ut litt ingredienser, etter hva jeg hadde hjemme.Du trenger: 

★ 40g mandelmel
★ 60g havregryn(lettkokte)
★ 2 godt modne bananer
★ 20g vaniljeprotein
★ 2eggehviter
★ 100g mager vaniljekesam
★ 2ts bakepulver
★ 20g mandler
★ 30g peanuttsmør
★ 1-2ts kanel

★  Mos alt sammen med stavmisker og stekes på 175grader i ca 45min


 

Får vann i munn bare av å tenke på dette, så jeg må få se om jeg klarer å regne det inn i dietten min! Så håper jeg dere vil prøve det ut, det hadde hvertfall jeg gjort! 

♥︎ Hva er ditt favorittbrød? 

Følg meg gjerne på Instagram @Fit.Litz og snapchat @TJL-STINE for hyppige oppdateringer i min reise mot scenen! ♥︎
 

 

Sunt og Enkelt på farten?

 • Skrevet 15.03.2016 klokka 14:10
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Idag tenkte jeg å bare tipse dere om noe som er sunt, enkelt og du kan spise på farten. Mange skylder ofte på dårlig utvalg og tar ofte usunne valg på farten. Det er lett, ofte billigere, men kan hindre deg i å oppnå de resultatene du vil. Idag finens det mye sunt man kan ta med seg på farten eller kjøpe ute. Selv er jeg flink med matboks, og legger mye tid i å legge tilrette maten for dagen, men for meg er det nødvendig siden jeg skal konkurrere. Men, jeg har også dager jeg ikke orker det, og har likevell funnet noe som er sunt, godt og passer inn min diett nå.Nemlig speltlomper med pålegg og mager kesam/gresk yoghurt. 14-serien fra tine er helt fantastisk og denne fletter jeg inn i dietten når jeg kan. Proteinrik og supergod! Favoritene mine er mager kesam med sitronsamk(som på bildet) og gresk yoghurt med sitron og lime. Speltlompene er også super. Kjøp en pakke med speltlomer, kyllingskinke og lett ost, og vipps så har du et sunt alternativ du slipper å styre for mye med. Enkelt og supergodt! 

Mine kosttilskudd!

 • Skrevet 08.03.2016 klokka 13:28
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Jeg har fått et par spørsmål om hva kosttilskudd jeg bruker i forhold til treningen. Jeg bruker dette for å fa maksimalt ut av treningen, for å kunne bygge best mulig og å restituere fortest mulig. Da jeg startet var jeg ganske så plank på dette feltet, men etterhvert så har jeg fått tips til hva jeg burde bruke. Når jeg begynneer på konkuranse dietten så blir det nok enda mer tilskudd, men foreløbig så holder dette for meg. 

 


Proteinpulver! Jeg får i meg proteinpulver 3 ganger for dagen, og varierer derfor litt på smak. Jeg har proteinpulver i havregrøten min til frokost, en shake rett etter trening, og blandet ut med kesam til kvelds. Alle disse 3 er helt fantastisk på smak, så om du ikke er så fan av den typiske proteinpulver-smaken så kan jeg anbefale disse på det sterkeste. Den fra Gourmet pro er den aller beste, og har ikke et snev av proteinsmak. Den får du kjlpt på Gymgrossisten. I smaken Sjokolade. Den smaker som en tjukk og god sjokomelk egentlig, null proteinsmak! 


Kreatin og pre-workout! Kreatin øker prestasjon, styrke, muskelmasse og utholdenhet. Et fantastisk tilskudd. Jeg bruker monohydrat nå, men kan binde en del vann. Jeg skal bytte til kre-alalyn, som er kreatin det og, bare at det ike binder like mye vann. For min del har det bundet veldig mye vann, da jeg har hatt mye ubalanse i kroppen også siste årene. Fra Proteinfabrikken

Pre-workout! Dette er jeg avhenging av. Har man ført begynnt så er det vanskelig å slutte. Dette øker fokuset og prestasjonen og gir deg et lite kick. Det er koffein i det, som gjør at man våkner og fokuserer mer. Denne smaker litt vel kunstig, så når boksen er tom, så skal jeg nok prøve et annet et. Men om du vil ah effekt og ikke bryr deg om smak, så er dette supert! Jeg blander disse to sammen i ca 1dl vann og hiver det i meg ca 20min før trening. Fra Gymgrossisten


Så var det alle tabelettene mine da! Her tar jeg endel som dere sikkert ser! Koffein tar jeg om morgenen, da jeg ikke er noe spesielt kaffe menneske. Dette kan også taes før trening om du vil ha et kick og øke fokus. Magnesium tar jeg 2-3 ganger daglig ilag med måltid for musklaturen sin. Jern tar jeg for jeg har hatt ekstem jernmangel og er ikke på normale verdier. Omega-3 er supert for det meste. Svært mange av oss får i oss for lite av dette. Det bedrer fordøyelse, hjelper hjernenen og bør være en del av alle sitt kosthold. CLA tar jeg for å bedre forholdet mellom muskler og fett og å øke musklemasse. HICA er muskelfremmende og bedrer proteinsyntesen i kroppen. Disse fåes kjøpt på Gymgossisten, apoteket og porteinfabrikken


Under trening(styrkeøkter) drikker jeg BCAA. BCAA er aminosyer trenger. Miksen av aminosyrer som virker antikatabolt og energigivende under og etter treningen. Den avanserte formulaen inneholder grenede essensielle aminosyrer i forholdet 2:1:1 (L-Leucin, L-Isoleucin, L-Valin), i kombinasjon med Glutamin, Citrullin Malate og Vitamin B6. Dette gir rask og effektiv restitusjon, øker fysyik og mentalt energinivå, bedre utholdenhet og økt muskelvolum og mer "pump".(hentet Fra gymgrossisten) 

E-burn er brusetabeletter som hjelper på fettforbrenningen. Denne driker jeg de dagene jeg har kardio og skal brene mest mulig fett. Drikker den ca 20minutter før økten. Fra Proteinfabrikken
 

Dette er det jeg tar for å få mest mulig ut av trenigen min og få de resultatene jeg ønsker. Viktig å si at dette er tilskudd som jeg tar i tillegg til et sunt og kodt kosthold! Jeg ersatter ikke noe med dette, men tar det som et supplement, slik det skal. Det viktigeste om du vil ha best mulig resultater av treningen din er et sunt, variert og godt kosthold. Ingen piller eller tilskudd kan endre på det! 

 

♥︎ Tar du kosttilskudd?

Frisk og proteinrik smoothiebowl♥︎

 • Skrevet 07.03.2016 klokka 07:59
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Jeg har fått så god respons på oppskriftene mine her at jeg skal blir flinkere til å legge ut! Skal prøve å få til 2-3 oppskrifter i uken. Er mye like base oppskrifter, men kun fantasien setter grenser for hvordan man kan variere! Idag tenkte jeg å dele en superfrisk og god smoothie med dere. Dene ga meg virkelig mer lyst på vår og varmere dager, så blir nok en hit her fremover! 

Du trenger: 

★ 150gram frossne skogsbær
★ 100gram mager kesam
★ 100gram mager cottage cheese
★ 1scoop jordbærprotein
★ 1/4 banan
★ 10g mandler
★ 1ss tørket gojibær
★ Et lite dryss kanel
★ vann etter ønsket konsistens(jeg brukte vel ca 1dl for en tjukk og spiselig smoothie"
★ Frosne bringebær, hakkede mandler og banan til topping 

 

Kjør alt i blender til alt er blandet sammen og knust, ha i en skål/glass og topp med det du ønsker! Dette er supert til frokost, lunsh eller mellommåltid(oppskriften kan da gjøres litt mindre). Dette er en smoothie som inneholder mye protein, sunt fett og karbo. Den metter lenge og er super å lage om du ønsker noe friskt og godt! Jeg har kanel i for blodsukkeret sin del, for det er supert for å få et stabilt blodsukker! 

Nå skal jeg fyke avgårde på trening. Idag står skuldre og legger på planen, og jeg satser på en skikkelig killer økt! Håper alle får en super start på uken! 

♥︎ Hva er din favorittsmoothie? 
♥︎ Skal du trene idag? 

 

Verdens beste smoothie!

 • Skrevet 05.03.2016 klokka 09:52
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 


Kan jeg friste med denne? 

 

Dette er min favorittsmoothie. Søt, proteinrik og utrolig god! Og nå tenkte jeg å dele oppskriften med dere. Den er superenkel å lage, og full av gode næringsstoffer. Ikke minst så er den svært proteinrik! 

Du trenger : 

★ 200gram frosne bringebær
★ 100gram Mager kesam
★ 100gram Mager Cottage cheese
★ 1/3 banan
★ En scoop vaniljeprotein
★ Vann etter ønsket konsistens
★ 1 eggehvite(gir null smak, bare ekstra protein)
★ 10gram hakkede mandler, 10gram 80% sjokolade og bringebær til topping

Kjør alt i blender og topp med nøtter, sjokolade og bringebær. Denne oppskriften ga meg to glass, så kan halveres om du bare ønsker et glass. Fantastisk god på smak! 
 

♥︎ Hva er din favoritt smoothie? 

 

I <3 PROATS!

 • Skrevet 01.03.2016 klokka 13:57
 • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Det har vært litt stille her fra meg siste tiden. Jeg har vært gjennom noen tøffe uker, og vært ganske langt nede. Men, jeg gir meg ikke. Jeg gir ikke opp, og jeg vet ting vil løsne litt etterhvert. Kostplanen er nå lagt litt om, og håper å se forskjeller fremover. Målet fremover er å gå litt ned i fettprosent, og minske vannsamlinger i kropen, før vi går opp igjen for å bygge mer muskler. 

  

 

Men, en ting jeg elsker og forsetter med er havregrøten min. Jeg elsker frokosten min, og jeg kan varier den så mye, med mye digg tilbehør. Jeg spiser havregryn med proteinoulver, her veksler jeg mellom vanilje, sjokolade og jordbær, men vanilje er favoritten. Tenkte å gi dere litt inspirasjon til hvordan dere kan variere havregrøten. Jeg lager min altid kvelden før, da blir grynen myke og mer fluffy. Jeg blander da havregryn med en scoop proteinpulver og bitelitt salt med kokende vann. Jeg har mye vann i, slik at det blir suppe konsitsns nesten, og setter et fat over og lar den godgjøre seg over natten(ikke i kjøleskap). Om morgenen koker jeg opp litt mer vann og har i og kjører den ca 2min i mikroen og lar den stå 10-15minutter mens jeg steller meg.Da blir min perfket. Myk og fyldig. Men så kommer det beste, toppingen! Jeg har alltid kanel i for blodsukkeret sin del, og stabilisere eventuelt søtsug. Ellers er listen lang over hva du kan toppe den med. Mine favoritter er ; 

★ Cottage cheese
★ Fryste bær, bringebær, blåbær, jordbær
★ Peanuttsmør
★ Hakkede Mandler, Cashew etc
★ Walden's sirup
★ Peanuttsmør
★ Frukt, banan, mango, eple
★ Raspet gullerot og kardemomme(smaker som gulrotkake)
★ Sukrin Gold, Sukrin
★ Gojibær, kokkosflak, Chiafrø 

Jeg pleier å ha lit av hvert på og å kombinere disse ingridensene litt. Havregrøten går da fra å bli litt kjedelig og smakløs til en real fest i munnen. Det smaker fantastisk, og gir virkelig en god og næringsrik start på dagen! 

♥︎ Spiser du ofte havregrøt? 
♥︎ Hva er din favoritttopping?

Følg meg gjerne på Instagram @Fit.Litz og snapchat @Litz for flere bilder og inspirasjon!

Verdens beste proteinkuler!

 • Skrevet 22.02.2016 klokka 12:22
 • Kategori: Kosthold

Hei fine! ♥︎

 

Idag er det tid for ny oppskrift, og idag skal jeg dele verdens beste proteinkuler med dere! De smaker helt himmelsk, og omdu er glad i sjokolade og peanutter er disse virkelig noe for deg! De er superlett og lage, og tar ikke lang tid!  

Du trenger: 

★ 8ss Peanuttmel(eventuelt smør)
★ 5ss sjokoladeprotein
★ 4ss fibersirup
★ 20gsalte peanutter
★ Mørk sjokolade(til å dyppe i)

Ha fibersurup i en kasserolle og varm til det bobler(skal ikke kokes!) Ha i peanuttmel og sjokoladeprotein og rør sammen. Bland til passe store kuler og sett kjølig. Grovhakk 20g panutter og smelt ca 20-30gram sjokolade i et vannbad. Ta ut kulene, og dypp de i sjokoladen og strø over peanutter. Sett i kjølen igjen. Ta frem og NYT! 

♥︎ Hva er din favoritt smak på proteonbarer/kuker? 
♥︎ Lager du proteinkuler/barer selv? 


 

Stine Elize

Mitt navn er Stine Elize og er en jente på 22 som bor i Bergen. På denne bloggen vil jeg dele mitt liv med fitness og veien mot sceneform, med en fortid med avlorlige spisefortyrrelser og depresjoner i 8år. Jeg studerer ved NiH til å bli Personlig Trener og elsker trening og aktivitet! Jeg vil inspirere og motivere, og vise at det er mulig for alle å komme i form! Er veldig glad i å eksprimentere på kjøkkenet, og er veldig glad i sunn mat!


KONTAKT
litzblogg@outlook.com

Search

Bloggdesign

hits