stine elize gaassand

Sprø søtpotetfries!

  • Skrevet 13.11.2016 klokka 12:47
  • Kategori: Kosthold

God søndag fine dere! 

 

Idag tenkte jeg å dele en oppskrift og fremgangsmåte mange vil like. Jeg er jo en stor tilhenger av søtpotet, og det finnes ikke mye som er bedre en skikkelige sprø og gode søtpotetfries. Men, de blir jo ofte litt dvask og vassen, så jeg tenkte å dele med dere hvordan du får de sprø og supergod hver gang! Det er veldig enkelt og ikke no hokus pokus! Og jeg kan nesten garantere at alt blir spist opp. Igår laget jeg to store poteter, og alt forsvant iløpet av kvelden. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger

★ Ønsket mengde søtpotet
★ 0.5-1ts Maizenna maisstivelse
★ 1ss Olvineolje
★ Krydder etter ønske

Dette gjør du

Sett ovnen på 225grader varmluft. Kutt opp søtpotet i ca like tykke og lange strimler og ha den i en bolle med kaldt vann. La dem ligge her en god stund, minst 15min. Dette er for å trekke stivelsen ut av potetene. Hell av vannet og tørk potetene. Her brukte jeg et kjøkkenhåndkle. Ha potetene i en brødpose og ha i 0.5-1ts med maizenna og rist godt! Skal komme et tynt lag rundt alle. Ha så i 1ss olje og ønsket krydder. Jeg liker å ha i havsalt, pepper, hviltølspepper og litt dill. Men her er det hva du liker som bestemmer hva du kan ha i. Rist så godt på nytt så olje og krydder får blandet seg godt med potetene. Ha over på stekeplaten og spre dem godt rundt. Viktig at de ikke ligger oppå hverandre men at alle ligger alene. Sett inn i ovnen i 15 minutter før du tar den ut, snur potetene og steker i nye 10min. Etter 10min åpner du døren litt og la de stå i i 5-10min med åpen dør. Ta ut brette og la de ligge litt før du serverer. Og NYT! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søtpotetfires er et supert tilbehør til veldig mye. Eller å spise alene. Det er sunt og veldig godt. Faktisk så godt at på diett så måtte jeg la være å lage det, for jeg spiste alltid for mye, hehe! Men anbefaler alle som liker søtpotet å prøve ut dette! Igår spiste jeg det sammen med en nydelig peperbiff, og det var virkelig lørdagen verdig!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥︎ Liker du søtpotet? 
♥︎ Har du laget dem skikkelig sprø før? 

Følg meg gjerne

Snapchat @TJL-Stine
Instagram @Fit.Litz
Facebook her

  

spisogspar

13.11.2016 kl. 13:30
Dette så kjempegodt ut :))

Victoria Larsen

13.11.2016 kl. 14:14
Åh, det er så nydelig! Ser kjempe godt ut :D

Alexandra Flaa

21.11.2016 kl. 11:07
Jeg har faktisk aldri smakt søtpotet før! På onsdag skal jeg og en venninne lage søtpotetpizza, det gleder jeg meg til! :D

Stine Elize

01.12.2016 kl. 21:56
Alexandra Flaa: åå, det er jo såå godt! Hvordan gikk det med pizzaen? :)
Stine Elize

Mitt navn er Stine Elize og er en jente på 22 som bor i Bergen. På denne bloggen vil jeg dele mitt liv med fitness og veien mot sceneform, med en fortid med avlorlige spisefortyrrelser og depresjoner i 8år. Jeg studerer ved NiH til å bli Personlig Trener og elsker trening og aktivitet! Jeg vil inspirere og motivere, og vise at det er mulig for alle å komme i form! Er veldig glad i å eksprimentere på kjøkkenet, og er veldig glad i sunn mat!


KONTAKT
litzblogg@outlook.com

Search

Bloggdesign

hits