stine elize gaassand

Livet etter diett

  • Skrevet 06.11.2016 klokka 20:20
  • Kategori: Kosthold

Hei fine! 

 

Idag tenkte jeg å ta opp noe mange lurer på. Nemlig, hvordan livet er etter diett. Nå gikk ikke jeg konkurranse diett fullt ut, av den enkle grunn at jeg ikke skulle stille. Men jeg fulgte den lenge og jeg levde lenge på underskudd. Selvom kroppen min ikke responderte slik jeg ønsket og som forventet, så gikk jeg jo ned. Og jeg var flink å bygge meg opp igjen når jeg avsluttet. Jeg har jo en fordel med at jeg kan regne makroer og kalorier i hodet og har god kontroll på matvarer. Jeg har egentlig vært ganske flink, jeg har ikke kastet meg over hver godteskål jeg fant, og alt av usunnheter. Men det tror jeg er fordi at under diett cravet jeg det heller ikke. Det eneste jeg cravet var mer av maten vi allerede hadde på planen, så maten har det godt ganske fint med sånn sett. Jeg spiser veldig sunt, passer på å få i meg næringstoffene jeg trenger. Men jeg har også i de siste to ukene vært litt for flink å tenke at 200kalorier går jo fint idag, og ja, det går fint både en og to og tre dager, men i det siste har det blitt hver dag, og det er jeg ikke helt fornøy med. For 2-300 kalorier ekstra hver dag blir fort 1500-2000 ekstra i uken, og på 4 uker blir det 1kg! Misforstå meg rett, jeg syns ikke det er ille. Jeg er bare litt sur på meg selv at jeg klarer å unnskylde det. For selv om min ekstra kalorier kommer fra sunne matvarer, så er det fortsatt kalorier. Spiser man for mye vil man legge på seg uansett om det kommer fra sjokolade eller kylling. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
og mange av mine ekstra kalorier og unødvendige kalorier kommer fra proteinbarer! Spesielt den nye Mars baren, smakt den eller? Farlig god! 

Men jeg vet jo at jeg bare må slutte med det. Og jeg det er ikke snakk om mye. Jeg skal ligge ca 200 kalorier over dagsbehov for å bygge muskler best mulig, og jeg stresser ikke med noe. Akkurat nå vil jeg bare at kroppen skal ha det bra. For min kropp har levd under stress og dietter og for lite mat i 9år. Så akkurat nå så må den bare få lov å slappe litt av. Og det gjør jeg, jeg stresser ikke over de ekstra kaloriene, jeg vet bare at de er unødvendig og det er jeg ikke så giret på. Men det skal sies, treningen går som en lek for tiden. Jeg har så mye å gi, og det er så fantastisk deilig. Jeg har trykket under hele økten, endorfinene og treningsglden bruser som aldri før. Jeg perser dag etter dag, og styrken er bedre enn på mange månder, og jeg digger det. Og litt mer fett på kroppen går som regel helt greit! Det er vel egentlig bare de dagene jeg er sliten, trøtt og har en litt dårligere dag jeg blir litt irritert for litt mer fett på kroppen, og det tror jeg vi alle føler på av og til. De dagene som er litt dritt, da blir småting større også, ja dere skjønner tegningen? 

Så livet etter diett for meg går egentlig veldig fint! Sånn egentlig. Jeg spiser sunt, variert og godt, bare litt for mye av og til. Men når det gir så gode resultater på treningen kan jeg ikke klage så mye. Jeg elsker trykket og kraften jeg klarer å utvikle og som virkelig elsker å trene virkelig tungt så må jeg ha mer mat i kroppen. Men det er tøft når men har fått seg en "ny standard" og se den forandre seg. Man føler seg ikke alltid like bra da, og det er helt normalt og noe jeg tror vi alle kan kjenne på av og til. Men vi har bare en kropp, og vi skal ha den ganske lenge, og det blir faktisk bare for dumt og ikke ta vare på den og gi den det den trenger. Og dette kommer fra en som har slitt med mat store deler av livet. Jo mer du kjemper mot kroppen, jo mer motstand vi den gi deg. Jobb på lag, gi kroppen det den trenger, og du vil føle deg så mye bedre, det kan jeg faktisk garantere! 

 

♥︎ Har du slitt etter endt diett/konkurranseoppkjøring? 
♥︎ Er du flink å gi kroppen det den omsorgen og næringsstoffene den trenger? 

Følg meg gjerne på andre sosiale kanaler for oppdateringer! 
Snapchat @TJL-STINE
Instagram @Fit.Litz
Facebook her 


 

lisarorvik

06.11.2016 kl. 20:35
Så lærerikt innlegg, utrolig inspirerende å følge deg :) (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)

Victoria Larsen

06.11.2016 kl. 23:04
Veldig inspirerende innlegg! :)
Stine Elize

Mitt navn er Stine Elize og er en jente på 22 som bor i Bergen. På denne bloggen vil jeg dele mitt liv med fitness og veien mot sceneform, med en fortid med avlorlige spisefortyrrelser og depresjoner i 8år. Jeg studerer ved NiH til å bli Personlig Trener og elsker trening og aktivitet! Jeg vil inspirere og motivere, og vise at det er mulig for alle å komme i form! Er veldig glad i å eksprimentere på kjøkkenet, og er veldig glad i sunn mat!


KONTAKT
litzblogg@outlook.com

Search

Bloggdesign

hits