stine elize gaassand

Ikke start året med en slankekur

  • Skrevet 01.01.2016 klokka 10:20
  • Kategori: Kosthold

Hei fine dere! ♥︎

 

Idag vil jeg be dere om noe som gjerne går imot alt dere har planlagt. Jeg vil be dere om å ikke starte året med en slankekur og godtestopp! Hvorfor skal du starte året på en slik måte? Jeg vet hva uendelige dietter og mat-stopp kan gjøre med kropp og sjel, og ønsker på ingen måte at flere blir rammet i 2016. De siste årene har flere og flere fått spisefortsyrrelser, og mye av grunnen til dette er nok uendelige dietter, matstopp og mediepress. En ting er å endre livsstil og faktisk bli sunn, men ikke nekt deg å spise visse type matretter og konstant gå å tell kalorier. En antibiotikakur varer ikke for alltid, ei heller gjør en slankekur! 

 

Jeg gremmes når jeg ser 100-dager uten sukker kampanjer o.l på facebook. Hva er vitsen? Om du nekter deg selv sukker får du bare mye mer lyst på det. Du jakter det du ikke kan få, og er nesten dømt til å gå på en smell. Om du så vil bli sunnere og sprekere, så endre livsstilen din, og gjør en endring du kan leve med. Jeg vet at på mandag så kommer treningssentrene til å være overfylt med mennesker. Dette kommer til å vare i toppen 4uker, så er de fleste borte igjen, og man møter på de som alltid har gått der. For de har endret livsstil og ikke hoppet på den "beste" slankekuren. 

 

Ikke snakk negativt om mat. Joda, du kan gjerne kute ned på sukkeret, men ikke forby det helt. Da vil du bare tenke på alt du ikke har lov å spise. Tenk heller på alle de gode sunne matvarene du kan spise. Spis mer frukt, mer proteiner, mer av de gode råvarene, så vil sukker inntaket mest sannsynlig gå ned av seg selv. Hva godt gjør det om du klarer 100dager uten sukker, men når klokken slår 00.01 den dagen så fråtser du som du aldri har gjort før? Mest sannsynlig vil du da spise mye mer sukker når de dagene er over, for du har fokusert så mye på å ikke gjøre det. slik er kroppen laget, enkelt og greit. Spør gjerne heller deg selv hvorfor? Hvorfor skal du leve akkurat 100dager uten sukker? Hvorfor skal du gå på en "kur" i 4 uker? Hvorfor skal du gjøre det og hvordan skal det bli etterpå? Så om du vil bli sunnere, sprekere og mer aktiv i 2016, ikke gjør det med dietter og mat-nekt. Legg om hele livsstilen din og nyt det. Joda, det tar gjerne litt lenger tid før de store resultatene kommer, men de kommer da for å bli, så slipper du starte på nytt så ofte. Jeg har virkelig sett baksiden av medaljen med mathysteri, dietter, kaloritelling og et ønske om å gå ned i vekt. Jeg sliter fortsatt med det og vil mest sannsynlig ha et anstrengt forhold til mat resten av livet. Men jeg har endret livet mitt. Jeg gleder meg til den dagen jeg kan spise den sjokoladen og nyte den. Jeg har gjort en livsstil endring, og ja, ting skjer ikke over natten. Jeg vil ha en endring som varer livet ut, og ikke bare de første månedene. 

 

Ja, start å trene. Men ikke hopp på det tyngste programmet med 6økter i uken om du ikke har trent så mye siste tiden. Da vil du ikke klare å stå i det i det lange løpet. Treningen vil bli et ork og ikke en glede, slik det bør være. Start forsiktig og rolig. 2økter i uken og ta litt mer grønnsaker til middagen. Så kan du gjerne øke etterhvert og finne din balanse. Der du trives og er happy. Ikke push på deg noe du vet du ikke klarer i lengden. Det gjør bare mer godt enn vondt! Det var mine første ord her i 2016, men også noe jeg mener er ekstremt viktig! Her på bloggen fremover vil jeg fokusere enda mer på sunn og god mat og vise deg gode og effektive øvelser du kan gjøre hjemme på stuegulvet. Men trenger ikke et senter for å komme i form. En kropp er mer enn nok! Med dette ønsker jeg alle et fantastisk nytt år, og måtte det bli et fantastisk et! ★ 

 

Følg meg gjerne på Instagram @Fit.Litz og Snapchet @Litz

Cathrine Flåtten

01.01.2016 kl. 15:42
Hvis man får spiseforstyrrelser fordi man har godteristopp, ligger det nok mer bak kortene enn at man vil bli sunnere. Da er man i bunn og grunn ikke frisk fra starten av ! Å være sunn skal ikke eskalere i spiseforstyrrelser, da gjøres det på feil måte
Stine Elize

Mitt navn er Stine Elize og er en jente på 22 som bor i Bergen. På denne bloggen vil jeg dele mitt liv med fitness og veien mot sceneform, med en fortid med avlorlige spisefortyrrelser og depresjoner i 8år. Jeg studerer ved NiH til å bli Personlig Trener og elsker trening og aktivitet! Jeg vil inspirere og motivere, og vise at det er mulig for alle å komme i form! Er veldig glad i å eksprimentere på kjøkkenet, og er veldig glad i sunn mat!


KONTAKT
litzblogg@outlook.com

Search

Bloggdesign

hits