stine elize gaassand

Skammens Glede

  • Skrevet 16.12.2015 klokka 19:03
  • Kategori: Personlig

Glede. Hva er egentlig glede? Hva er virkelig glede for deg? Jeg vil vite det for jeg vet det ikke selv. Jeg har mistet min glede. Min glede over ting, jeg vet ikke hvor den er. Og jeg jakter den, men jeg finner den ikke igjen. Og jo mer jeg jakter, jo mer mister jeg troen. Jeg vet ikke lenger hva som gleder meg, eller jo, jeg vet akkurat hva som gleder meg, og det er problemet. Min største glede er når jeg går ned i vekt. Når jeg er sulten, når jeg hopper over måltid, når jeg ødelegger meg selv, bit for bit. Det er min glede.

 

Jeg føler ikke lenger glede ved noe. For de tingene som gir meg glede, er også de som ødelegger meg. Men det er min glede og har vært min glede siste årene av livet mitt. Så glede for meg er ikke definert på riktig måte. Jeg vet når jeg burde føle glede, men da stikker det enda mer. Hvorfor føler jeg ikke glede? Jeg føler skam når jeg skal føle glede. Jeg fortjener ikke glede og jeg skammer meg over det. Skam og glede henger for meg sammen. For de tingene som gleder meg mest, er skambelagt. Hvem sier noe slik? Det som gleder meg mest er å gå ned i vekt? Det skal ikke være sånn, men likevel er det mitt liv.

Jeg har mistet livsgleden. Jeg har mistet gleden for alle mine interesser. Jeg ser ikke glede, jeg ser skam. Jeg smiler når jeg må, når jeg føler det forventes, noe som gir enda mer skam. Jeg skammer meg for jeg klarer ikke å føle glede når en person prøver å glede meg. Jeg later som, men den genuine gleden er der ikke. Jeg får det ikke til, selv hvor hardt jeg prøver, så kommer skammen sigende innover. Jeg skammer meg sånn, for jeg fortjener det ikke. Jeg fortjener ikke glede, det er ikke meg verdig.

 

Gleden min er borte. Alt jeg var interessert i er revet bort, tatt fra meg. Så jeg finner en glede i det som tok det fra meg. Monsteret som ødelagte livet mitt. Monsteret er det eneste som kan glede meg. Og nå er det større enn noen gang. Jo mer jeg kjemper jo større blir det og eneste underbevistheten min jakter er gleden monsteret kan gi meg. Det er nesten litt som Stockholm syndromet, jeg er på lag med monsteret. Jeg forguder monsteret. Det gir meg glede. Uansett hva jeg gjør eller hvor jeg er er det i hodet mitt, den lille gleden jeg kan få, å gå ned i vekt. Monsteret vil gjøre meg mindre, så det kan bli større. Monsteret vil gjøre meg så liten at jeg ikke klarer å kjempe lenger. Det tapper meg for krefter og energi. Det lar meg ikke lenger føle glede for de små tingene, de viktige tingene. Gleden som kan gi meg energien jeg trenger får jeg ikke. Så hvordan skal jeg da få det til å forsvinne? Hvordan skal jeg da klare å føle ekte glede?

 


Jeg kan smile, men jeg vet ikke hvordan det kommer naturlig. Hva kan få meg til å smile uten at jeg anstrenger meg for å få det til? Hvordan kan jeg smile til livet, når livet ikke smiler til meg?

Beauty by Hermine

16.12.2015 kl. 19:11
bra skrevet!

ha en fin kveld videre <3

Eline Nordli -

16.12.2015 kl. 19:42
Trist du har det sånn. Håper du blir bra igjen, og får livsgnisten tilbake. :-) Stå på!

Sara W

16.12.2015 kl. 20:47
Så trist lesing. Jeg kjenner meg igjen i den beskrivelsen - og du er ikke alene. Det blir heldigvis bedre og bedre med tiden :) Sterk, og modig som skriver dette. Stor klem fra meg <3

Caroline Nilsen

16.12.2015 kl. 20:48
Veldig sterkt innlegg, og veldig godt skrevet. Håper alt ordner seg for deg, fine deg! <3

Sunniva E.M

16.12.2015 kl. 21:43
Er som jeg skulle sagt det selv <3

veldig bra skrevet. Stå på!

Vil gi deg en god klem vakre deg <3

mammasjenter

17.12.2015 kl. 00:37
Sterkt skrevet og tøft av deg å dele. Jeg kjenner en som har det akkurat som seg og føler det akkurat sånn.
Stine Elize

Mitt navn er Stine Elize og er en jente på 22 som bor i Bergen. På denne bloggen vil jeg dele mitt liv med fitness og veien mot sceneform, med en fortid med avlorlige spisefortyrrelser og depresjoner i 8år. Jeg studerer ved NiH til å bli Personlig Trener og elsker trening og aktivitet! Jeg vil inspirere og motivere, og vise at det er mulig for alle å komme i form! Er veldig glad i å eksprimentere på kjøkkenet, og er veldig glad i sunn mat!


KONTAKT
litzblogg@outlook.com

Search

Bloggdesign

hits