stine elize gaassand

Hvordan takler man å bli sin egen skygge?

  • Skrevet 29.11.2015 klokka 20:07
  • Kategori: Personlig

Livet mitt startet fantastisk. Jeg ble født som den første av tre jenter. Mange år før de to andre, så jeg var enebarn i mange år. Jeg levde som en prinsesse. Født inn i en ressurssterk familie. Med foreldre som bare ville det beste for meg. De ga meg ambisjoner, de lærte meg opp, de tok meg med på alt, de ga meg styrke. Jeg har hatt en oppvekst som er fantastisk, trygg og god. De fulgte meg opp. Var med på hver eneste fotballkamp, hver eneste trening, de støttet meg fullt ut. Når jeg sa hva jeg ville oppnå, la de listen etter det. Jeg har alltid vært ambisiøs. Jeg ville bli best. Best i alt. Og da jobbet jeg for det. Jeg har fått en styrke som gjør at jeg jobber for målene mine, 100%. Da jeg tidlig bestemte meg for å bli kirurg i Usa ble listen lagt etter det. Jeg bestemte meg og økte snittet mitt fra rundt 4 til godt over 5. På 1år. For jeg bestemte meg, jeg kan om jeg vil. Det har jeg alltid blitt fortalt. Jeg var suveren i idrett, spesielt fotball og alpint. Jeg måtte velge, og valgte fotballen. Jeg brukte mangfoldige timer med egentrening. Jeg skulle bli best, og det ble jeg. Jeg levde på mestring. Jeg var sterk. Jeg var tøff og jeg var uredd. Jeg har alltid vært uredd. jeg må prøve ting. Kall det å lære på den harde måten, men jeg har alltid prøvd. Uredd og sterk, det var meg. Fremtiden min så meget lys ut. Ambisjonene var på plass, arbeidsviljen har jeg alltid hatt og jeg har alltid hatt troen på meg selv. Helt til jeg ble syk.

 

Da gikk det nedover. I starten klarte jeg å opprettholde det sterke. Men da jeg ble virkelig syk raste verden ned for meg. Livet mitt raste sammen. Jeg var ikke lengre best. Jeg var ikke lengre sterkest og jeg var ikke lenger uredd. Jeg ble livredd, jeg ble svak, jeg tapte. Når man er vandt til å leve med mestring og styrke blir dette en veldig stor overgang. En overgang jeg ikke lenger taklet. Den gjorde meg enda sykere. Fra å være en aktiv, livsglad og energisk jente til å bli en sengeliggende, umotivert og slapp jente. Det var min realitet. en realitet som gjorde at jeg bare ble sykere og sykere. For det enste jeg da kunne bli skikkelig god på da, det var sykdommen min. Og den ble jeg en mester på. Jeg ble sykere og sykere. Meldte meg mer og mer ut av mitt eget liv. Jeg ble tilskuer til min egen hovedrolle. En skygge av meg selv. Jo mer jeg gikk inn i spiseforstyrrelsen, jo mer deprimert ble jeg. Et konstant ønske om å dø. Et ønske om å forsvinne helt. Hvor ble hun sterke, energiske og glade jenten av? Hun forsvant ikke, for det å klare å holde på en spiseforstyrelse krever enorm styrke. Det krever perfeksjonisme av de sjeldne, emn det var derfor jeg klarte det. Jeg forflyttet styrken min. jeg gikk all in, og jeg vant der. Men jeg tapte i livet.Sykdommen har tatt fra meg livet mitt. Den har tatt fra meg gleden min. Den har tatt fra meg vennskap. Den har tatt fra meg følelser. Den har tatt fra meg alt, absolutt alt. Hun som hadde et snitt på godt over 5 og planene klar for å bli lege, hun står uten vitnemål. Hun som ble spådd en lysende fremtid står uten noe. Hun som gledet andre, kan ikke lenger bli gledet selv. Hun folk så opp til er nå hun folk syns synd på. Hvordan skal man takle det? Å bli den rake motsetningen av seg selv?

Tone

29.11.2015 kl. 21:25
Sender deg en god klem ☺️

Anette

29.11.2015 kl. 21:40
Så vakkert og sårt skrevet!

Monia Bjørneraas

29.11.2015 kl. 22:30
Du er sterk !

Therese Spildrejorde

30.11.2015 kl. 10:02
Så utrolig bra skrevet! Kjenner meg så igjen i det du skriver, håper ting ordner seg for deg <3

Stine Elize

30.11.2015 kl. 23:16
Therese Spildrejorde: <3

Stine Elize

30.11.2015 kl. 23:16
Monia Bjørneraas: <3

Stine Elize

30.11.2015 kl. 23:16
Anette: <3

Stine Elize

30.11.2015 kl. 23:16
Tone: <3
Stine Elize

Mitt navn er Stine Elize og er en jente på 22 som bor i Bergen. På denne bloggen vil jeg dele mitt liv med fitness og veien mot sceneform, med en fortid med avlorlige spisefortyrrelser og depresjoner i 8år. Jeg studerer ved NiH til å bli Personlig Trener og elsker trening og aktivitet! Jeg vil inspirere og motivere, og vise at det er mulig for alle å komme i form! Er veldig glad i å eksprimentere på kjøkkenet, og er veldig glad i sunn mat!


KONTAKT
litzblogg@outlook.com

Search

Bloggdesign

hits